Sverige självt behöver säkra upp

Alla nu är så förtvivlade över läget i ”Talibanien”, i vilket fall om man utgår från media. Hur mycket ska vi bry oss för andra, för andra länder som borde klara sina egna uppgifter? Ska Sverige med relativt liten befolkning vara en av de länder i världen där man kan söka skydd, vara eller ingå i någon typ av förmyndarskap för andra? Att vi en gång hade en generalsekreterare i FN var då. Läget idag ser inte ut på samma vis. Vi har egna problem vi måste ta itu med. Nämner vi klimatkrisen, hur har den uppstått, är det länderna som har de sämsta villkoren som orsakat den. Varför inte nämna, Irak liksom även Afghanistan bland dessa. Hjälper det om vi tar in så mycket människor som helst att det skulle bli bättre i världen i då?

Vi hr en rad egna problem vi måste ta itu med nu. Alla översvämningar vi har och nu även i Sverige. Hela vårt tidigare nätverk för vatten, avlopp och dagbrunnar främst i de tätbebyggda områdena visar sig nu inte hålla måttet. Tidigare fram till nu i alla fall, skulle allt regnvatten ledas ner till dagvatten och brunnar där de sedan spolades bort utan att vara till nytta för den omkringliggande marken. Kort kan vi säga den skulle vara till nytta och fylla på grundvattnet. Nu uppmanas villaägare i det drabbade Gästrikland och Dalarna att kapa sina stuprör som lett vattnet just till dessa brunnar och inte till förmån för grundvattnet att åstadkomma detta genom kapningen.

Det gamla samhället fungerade bättre på så vis. Vid häftiga regn och skyfall rann det undan på naturliga vägar. Vi ser hur det är i fjällen eller fjällnära, glesbygd om man så vill. Här finns inga uppsamlingar för vattnet på ”konstgjorda” vägar. Det rinner undan på ett naturligt vis.

Trots detta med ”klimatkris” verkar de flesta blivit tagna på sängen. I första hand går man nu ut och pratar mestadels om Afghanistan vad som där måste göras. Hur alla ska räddas osv. Det bästa vore väl att först se om sitt eget hus. Jag menar vad har blivit bättre i landet med de antal människor vi tagit hit, där vi kan sakna uppgifter på deras födslar, det vi brukar kalla födelseattester. Nyligen fick en våldtäktsman – dömd för synnerligen grov våldtäkt – ett skadestånd på 840 000 kr. Det visade sig att mannens ålder varit under 18 år när brottet begicks. Något som man kom fram till i efterhand. Hade det varit en svensk medborgare eller någon som haft en födelseattest och/eller född i landet hade detta inte kunnat ske.

Rätta till de problem vi har innan vi börjar skrika om att hjälpa andra. Vi har försatt oss själva i en dålig sits. Svenskt medborgarskap måste gå i första hand, hur vi skyddar våra egna medborgare.

Råttor, lämlar och alla andra vilda djur har vi inga uppgifter på. På människor är det en nödvändighet och har varit sedan urminnes tider. Varför har det plötsligt blivit undantag på det? Ingen som inte kan visa upp klara papper vilken personen är ska helst inte ges tillträde till landet.

Sverige verkar mer utvecklats till en stat för rövare och banditer.

De flesta av oss som bor i Sverige finns i någon typ av register, varför har man undantagit vissa??? Det verkar skett medvetet för ”snällhetens = dumhetens” skull. Så kan vi inte ha.

Tycker man det inte är värt kämpa för sitt eget land (Afghanistan i det här fallet) varför söka sig hit då?

Moskébyggen (nya i Sverige) och böneutrop är då inte något som attraherar mig i alla fall. Vi behöver trygghet i Sverige, inte ett land i förfall. Vi ska inte satsa pengar åt de som inte vill oss väl.

Den som vill utöva sin religion får göra det utan att det offentliga ska drabbas eller vara inblandade i.

Man får ju skilja på olika byggen m m, där även moskéer ingår och annat i den kulturella världen som kan vara intressant ur ett historiskt perspektiv.

2 kommentarer

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Vad ska han annars säga som landets statsminister? Ut med packet? Hur skulle det då låta och förresten är inte Löfvén den enda som bidragit till det här. Det började redan under Reinfeldts ledning och inte minst med deras ”öppna hjärtan” politik. Hela dåvarande Alliansen är också skuld denna okontrollerade invandring. Migrationsverket i dess nuvarande bemanning utsågs av Reinfeldts regering. Kanhända vissa är utbytta och några tillkommit, men Migrationsverket i sin helhet och dess syfte var att bemanna och bekvinna Sverige med kort sagt alla typer av människor. Man vet helt enkelt inte vilka som befinner sig i landet. Bra många i antal.
      Vem var det som nämnde Sverige ska bli en humanitär stormakt. Det var Reinfeldt. Vi har en rad andra problem vi också måste ta itu med och frågan är om MP har någon insikt i det?
      Det kanske inte var något bra svar, jag vet inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.