Får inte igenom höstens budget – avgår

Det torde vara största skälet till varför Löfven väljer avgå. Hellre det än bli bortröstad för tredje gången i rad eller vad det blir, regera på andras budgetar osv. Det blev alldeles för magstarkt både för partiet (som sjunker som en sten) samt för Löfven själv.

Brottsligheten/gängkriminaliteten har tagit upp all deras tid rätta till och satt käppar i hjulet få till något annat konstruktivt, dessutom hantera pandemin. Miljöpartiet får räknas som den drivande kraften inom regeringen. Har de gått på alla deras ”finter” helt i onödan och försatt sig själva i en dålig sits? Något kan ligga i det och nu lägga en budget där 4 partier ingår och drar åt var sitt håll skulle bli jättesvårt, närmast omöjligt. Dessutom tillkom nu Afghanistan igen som en ny invandringskälla ta ställning till. Det skriks inte lite om att skänka pengar, men var hamnar de och blev situationen nu så allvarlig bara en vecka efter talibanernas övertagande när andra under USA:s ledning varit där i 20 år. Var har de resurserna gått och varför flydde en hel armé på 300 000 soldater, varför gjorde inte dessa motstånd, ska vi nu åter börja hjälpa på nytt, till vilken nytta då?

Jag ser ingen lösning på problemet med talibaner när vi själva har satt vårt land i den situation vi befinner oss. Vi verkar ha starka krafter som vill vi ska avsvenska vårt samhälle. Om nu det svenska samhället är eller varit så hemskt, varför gö talibaner och islam då genom att införa det i Sverige? Det kanske inte är den absoluta sanningen jag skriver, men jag är trött på att vi ständigt ska hjälpa vissa fast det finns grupper/områden/länder som kan ha det minst lika svårt. Vad är det för speciellt med afghaner? Har inte de också en skyldighet själva se till att landet fungerar istället för att ta till flykten och sedan begära och skrika på hjälp.

Även Löfven verkar nu lessnat på denna röra som han själv satt i rullning och varit medverkande till.

Kommer man få till någon ny (populär) partiledare med den sammansättning som nu finns inom partiet?

Kongressen? Varför inte kalla den ”de stelas förbund”?

”Avsvenskat” kanske är ett starkt uttryck, man jag hittade inget bättre i ögonblicket. Och jag är ingen aktiv Sverigedemokrat om någon fick den uppfattningen. Jag anser mig som demokrat kort och gott.

Mitt tips eller önskemål om partiledare kan vara Shekarabi. Morgan Johansson, Damberg eller Andersson känner jag inte mycket för. En kvinna på posten? Ja, men inte vem som helst. Det är i vilket fall inte mitt problem lösa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.