Det här med miljön, bara ett (S)ätt hålla sig kvar vid makten?

Ibland undrar man, om inte alltid att S bara är intresserade av miljöpolitiken för att komma från sin gamla image in i en ny och på så vis försöka behålla eller återgå till sina gamla maktpositioner. Hur ser det ut i övrigt när nu S styrt Sverige, eller försökt? De har inte lyckats så bra trots 7 år vid makten (en minoritetsregering) har problemet hopat sig inom vissa områden. De har flaxat runt, minns bara Sveriges polismästare de satte in (panikåtgärd, en av några) Dan Eliasson. En av några chefsuppgifter han haft och inte blivit särskilt populär på några, nu utsedd till Sveriges högste chef inom Polisen? Handplockad. Senare chef för MSB. Sparkad därifrån och finns nu någonstans i ett kryputrymme i riksdagshuset och ska enligt uppgifter öppna posten där. Lönen torde inte sänkts bara därför. Korruptionen är väl synlig och öppen och ingen verkar reagera.

Vi brukar prata om ”utrensningar” när det gäller diktaturer eller där det gått så långt att det blivit korruption. Jag undrar om inte det skulle vara en lämplig möjlighet eller åtgärd inom Sverige också?

Vad kostar all denna ”miljöpolitik” som ibland många av oss undrar till vilken nytta den kan vara? Se ”bara” på Umeås strategi inom kollektivtrafiken hur misslyckad den blev. Det är klart när ”bossarna” inte behöver ta pengarna ur egen ficka eller egna företag då kan man labororera hur mycket man vill. Intäkterna står invånarna för, alla som betalar skatt. Visst kan Sverige vara korrupt inom vissa områden här också.

Döp om SAP till SLAPP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.