En kvinna på posten, löser det S problem?

Man verkar tro att bara man kan utse en kvinna som ny ledare eller frontfigur för partiet kommer allt lösa sig. Jag tror inte det är så enkelt. Visserligen en kvinna vore inte dumt av olika skäl, att bryta den manliga dominansen inom partiet sedan många herrans år. Ta Göran Person exempelvis, ingen bra ledare för partiet, hellre då Stefan Löfven kanske. Göran Person den verkliga ”högerprofilen” inom partiet, liksom alla de ledande manliga sossar som styr inom inom Sverige. Ta Umeå som exempel, här har det varit tradition, först med Lennart Holmlund och nu sedan med f d fackbasen Hans Lindberg. Jag tror för den skull inte någon Moderat eller någon annan skulle vara ”bättre” om jag uttrycker det så. Vad de ser ser eller sett framför sig och har som mål är Umeås bästa och det allena, men det gör väl alla värnar om sitt inom olika sammanhang?

En kvinna på S högsta post? Skulle jag lite sporadiskt få välja inbillar jag mig nuvarande arbetsmarknadsminister skulle ha stora chanser rycka upp partiet. Hon är relativt ung, har god utbildning och enligt mig (jag kan inte hela hennes historia) inte i grunden tillhöra det stela och tidigare dominerande arbetarfacken och LO. Jag vill påstå hon kan gå nya vägar in i ett modernare samhälle byggda på nyare principer där gamla ”trötta” ledare kan ha suttit alltför länge eller på annat sätt inte fullgör sina uppgifter. Facken i sig borde i det närmaste kopplas bort från hur Sverige ska styras. Likaså den svenska modellen är inte heltäckande överlag. Vissa kommer inte in på arbetsmarknaden och vissa glider in alltför lätt. Visst kan Centerpartiet ha en poäng här att reglerna kan behöva ses över.

Tiden är inte densamma som 1922 eller i seklets början, mitten eller i slutet. Vi står inför nästan helt andra problem nu. Varför inte nämna klimatet, produktion som går över öronen på oss, men även vart alla människor på jorden ska få både plats och överlevnad. Världens befolkning ökar hela tiden.

En ny frisk fläkt vore inte dumt inom partiet S.

Göran Person bättre kommunikatör än Löfven så långt kan allt stämma. Men sedan…

En ny, mera öppen image skulle kunna lyfta partiet från den gamla inbyggda och ”tröga” stelheten.

De ”små” kommunerna har alldeles för kostsamma organisationer som direkt gröpar ur välfärden sammantaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.