Linkan om Nostalgikvällen på Umåker

dumpnostalgikvällDen hastigt påkomna Nostalgikvällen på Umåker initierades givetvis av Anders Lindqvist. Vem annars?
Lindqvist jobbade på Bodentravet i helgen och ska på tisdagen ner till Solänget under sin korta visit i sina gamla hemtrakter.
Vi som inte kunde komma ifrån för denna kväll missade något menar den förre Umåker-tränaren.

– Du gick miste om mycket i går, säger Lindqvist beklagande när bloggen når honom på tisdagen.

Uppskattningsvis 70 personer hade sökt sig till Big Spender-logen på Umåker på måndagskvällen för att lyssna till och minnas tillsammans med Anders Lindqvist, Janne Norberg och Jan-Erik Erikson.

– Men jag har väldigt svårt att referera vad de andra i panelen hade att säga. Det var mycket, mycket. Ska jag vara ärlig hade jag fullt upp med att komma ihåg vad jag skulle säga och vara maestro för den här kvällen. Det krävdes ju någon som skulle styra upp alltsammans också och den personen var jag, säger Lindqvist.

Nostalgikvällen på Umåker inleddes med en tyst minut för Elving Andersson, den trogne besökaren och profilen som gick bort i förra veckan (se tidigare bloggar).
Elvings bror Kurt Andersson var på plats och berättade några episoder. Lika så Gunnar Lindgren, en av banans mest framgångsrika amatörtränare genom tiderna.

Thule Jonsson var på plats och jag försökte få igång honom eftersom jag vet att han är en sådan god historieberättare. Men han drog sig för att tala inför det stora sällskapet som var, säger Anders Lindqvist.

Kvällen har fått höga betyg och lyriska recensioner i sociala medier och många hoppas på fler nostalgikvällar.

– Det blir nog för mycket jobb med att ha den årligt återkommande. Men vi får hoppas på att den blir ”återkommande” i alla fall. Det blev prat om lite olika ”bus” under åren och mycket av det vi drog lämpar sig inte för tryck utan passade bäst i den lilla kretsen som var! säger Lindqvist.

Anna Lindmark, dotterdotter till legendaren Stig Lindmark, skickade med en kommentar på facebook inför kvällen som handlade om att ni inte skulle dra några påhittade historier. Blev det några sådana också?

– Nehe…vi höll snarare igen! säger Anders Lindqvist.

Linkan drog sina imitationer av Gustav ”Express” Lennartson och Hans Parkén under kvällen. Röster han tränat på och förfinat under åren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.