”Tid är det enda jag har” sa Sir Hansson

olahansson_klipp
Skellefteås Ola Hansson lämnade oss i veckan efter en tids sjukdom.
Heders-Hansson var alltid så tillmötesgående när jag ringde och jagade honom för intervjuer. Först till Västerbottens-Kuriren och tipsen för Umåkers travprogram och Travronden, senare för artiklar för Kanal 75:s räkning.

90 procent av travfolket är tålmodiga och tillmötesgående och älskar att tala om sina hästar. Ola Hansson hade en extra knorr på det där.
– Om jag har tid? Ja, tid är ju det enda jag har.
Sa han alltid. Faktiskt alltid. Hanssons signum.

Tänkte på det där i veckan. Nu har Ola Hanssons tid runnit ut…

Alltid så tillmötesgående och korrekt. Det fick jag också tillfälle att säga till honom under ett V75 i Skellefteå för något år sedan då han satt utanför sin bil i den sista kurvan.
Han blev glad när jag hyllade honom och tackade för den han var.
Det känns bra att jag sa det där till honom medan tid var.

olahanssonklipp2
Sista Skriket var en spalt jag hade i VK på 1990-talet. Här uttalar sig Ola Hansson om Nilema Frost.

Så här skriver Skellefteåtravet om Ola Hansson på banans hemsida:

”I går kväll nåddes vi av beskedet att Ola har lämnat oss efter en tids sjukdom.
En av norrländsk travsports stora, bland annat medlem i den prestigefyllda 1 000-klubben, (1 000 segrar).
Ola startade som egen tränare 1976 och vann bland annat championatet på Bodentravet. Flyttade sen till Skellefteåtravet där han blev en av banans stora tränare, med hästar som Speedy Drew, Haiglas, Indiana Bones med flera. Ola var även en flitigt anlitad lånekusk och firade stora framgångar med bland annat Mexi Khan och Barrison, som vann både Svenskt och Skandinaviskt Mästerskap. Ola stannade på Skellefteåtravet hela sin karriär.

Ola gifte sig 1999 med sin stora kärlek Eivor. Ola har också en son i Johnny.

Många fina minnen finns och de kommer vi att bära med oss.
Vila i frid, Ola.”

>>>>>>>>>
oveaklipp2
Sportens lördagsblandning i VK någon gång 1995.

oveatext

Ove A Lindqvist får ta det lugnare efter olyckan. Travtränaren från Umeå med drygt 1700 kusksegrar blev ju sparkad under ett lopp och enligt prognoserna nu räknar han med att vara borta i tre månader.
Jag hittade många klipp med Ove i pärmarna när jag sökte efter saker jag skrivit om Ola Hansson, bland annat denna lättsamhet för VK-sporten från 1995.
En påminnelse om att det var travfamiljen Johansson i Buddbyn i Boden som kom på det där med ”Långben”. En familj där pappan Ove ”Buller” Johansson är mest känd (bland annat Greivin och Clear Sign). Sedan flera år har sonen Ola Johansson tagit över och fått fram bland annat Flicka Rigas (1,5 miljoner) och vinnare av silverdivisionen 2012 med Ove A Lindqvist i sulkyn.
Syskonen Ola och Sandra kom på ”Långben” som små. Nu har de en riktig kanon i vardande vid namn Master Blaster, en fyraåring med sex segrar på sju starter.
– Allvarligt. Det här kan vara den bäste de har haft och det vill inte säga lite, sa Ove A Lindqvist i en artikel i Norrbottens-Kuriren i somras.

Ove A Lindqvist vinner V75 med familjen Johanssons Master Blaster under hela 2019.
Vi bestämmer att det blir så helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.