Är avsikten med 74tons vägar bara ett spel för galleriet?

Av , , Bli först att kommentera 5

Under skogsåkarmässan i Ljusdal så presenterade Trafikverket hur långt man kommit med uppgraderingen av vägarna till 74 ton.

Det visade sig bli 8% av vägnätet, indelat i 5 isolerade öar, utan inbördes sammanknytning.Och detta ingår då i planen 2018-2029.

Vad Jag tycker är märkligt, sett till målet att minska lastbilstrafiken på våra vägar, är att inga större vägar, typ E4, verkar ska öppnas för den högre viktklassen. Varför är det då så märkligt? Jo de nyare E-vägarna borde ju redan idag kunna bära de tyngre lastbilarna som därmed kunde bli effektivare med större last i Nord-Sydlig riktning.

Med de begränsningar som de 5 enskilda ”öarna” innebär torde det knappast löna sig för åkarna att köpa in de större vagnar och bilar som behövs för att kunna utnyttja de ökade vikterna till fullo.För Jag antar att med höjda vikter följer också sänkta ersättningar per m3 fraktad last. Så har det alltid blivit tidigare i alla fall. Det är sällan man har möjlighet att hålla transporterna av skogsråvaran inom ett så begränsat område.

Och om man nu kunde göra det, innebär det inte då att tex. kappa i Piteå kan få åt sig råvaran billigare än tex. Metso paper i Husum eller Domsjöfabriken i Ö-vik?

Enligt Ulrik Långberg, branchchef på Sveriges Åkeriföretag så berör det nya beslutet inte ens 100 av Sveriges 36000 lastbilar. Det blir alltså enormt svårt att ekonomiskt sy ihop det här för åkarna, och miljönyttan kommer knappast att märkas i det stora hela. Man kunde ju tycka att åtminstone de större Europavägarna hade kunnat ingå också för att få någon praktisk nytta av det här, särskilt som det rent praktiskt där bara är lite pappersjobb som krävs.

 

Bli först att kommentera

Har folk blivit tokiga?!

Av , , Bli först att kommentera 17

Det kan inte bara vara Jag som börjat att fundera. Har folk blivit tokiga?!

Det verkar inte finnas någon ände på galenskaperna och idiotierna som man hittar på. Gå på fest och skämma ut sig, höga chefer inom statliga organ som begår direkta lagbrott och sedan tar ”strid” för att få sitta kvar. Regeringschefer som ”inget” vet, opposition som NU vet hur allt ska lösas, folk som kastar sten på blåljuspersonal, människor som skriver dödsartiklar om andra, människor som tar selfies när andra ligger på olycksplatser och kanske dör. Ja listan kunde göras hur lång som helst.

HAR folk fått mindre respekt för sina medmänniskor?? Vad  beror det på??

Man kan nog inte skylla allt på facebook och andra sociala media. Att man kan sitta anonymt och ösa ur sig hat, skit och olustigheter kan inte vara hela sanningen.

Det är ju också en sak, man borde inte få skriva kommentarer under synonymen ”Anonym”!!

Det är så lätt att trycka på gilla-knappen när det står något och man håller med i sak,(Jag brukar själv ha gjort så) men man vet egentligen aldrig hur stor sanningshalt det finns i artikeln, idag kan man lugnt utgå ifrån att ”vanliga” journalister också vinklar sina ”opartiska och sakliga” artiklar. Man vet heller aldrig vad som ligger bakom.

Därför kommer Jag inte att trycka på eller dela fler artiklar som berättar hur korkat folk beter sig, det kommer säkert ut utan min hjälp.Jag hoppas fler tänker efter och gör detsamma.

Sen den här ”selfiemanien” som folk har fått, Du blir inte en bättre eller intressantare människa för att man kan se olyckor i bakgrunden!! Försök hjälpa till istället!! Men hjälpa till är ju jobbigt va??

Men om det nu är så, att folk har blivit dummare och har mindre respekt för annat folk, då blir det nog ingen ändring. Så länge man inte tolererar att någon kan ha en annan åsikt, och kanske till och med ha rätt, utan att ösa hat och okvädningsord över den, så länge kan man nog bara hoppas på förbättring.

Nu får Vi skärpa oss Hörrni, annars vet vi aldrig vart det tar vägen.

 

Bli först att kommentera

Bra att värnplikten återinförs.

Av , , 2 kommentarer 9

Jag läste ett inlägg av en 16årig, Cuf are, faktiskt. Hon skrev att hon aldrig skulle kunna döda eller dö för Sverige. Men däremot skulle hon kunna tänka sig att gå med i Nato istället. Så det vore alltså bättre att andra ska döda och dö för Sverige då?

Saken är den att med ett starkt försvar behöver, förhoppningsvis ingen döda eller dö, genom att visa att det finns de som är beredda att göra det så krävs det mera av en angripare, som då förhoppningsvis väljer att avstå.

I grund och botten tror jag att det är samhällets egoism som talar hos motståndarna. Hon skrev också att beslutet tas av politiker och vuxna som inte kommer att beröras av beslutet. Vad hon då glömmer är ju att, de flesta äldre, både politiker och vuxna, redan har gjort sin värnplikt.

Jag säger inte att jag stormtrivdes med ”lumpen”, men jag skulle inte vilja vara utan den upplevelsen. Man får lära sig att arbeta i grupp, att vara en del i den stora apparaten. Något som dagens individualister verkar tycka är något fult,

Man fick lära sig ta ansvar, både för materiel och sina kamrater. När man gick eller körde i kolonn, i mörker och snö, eller i sommarljusa nätter. då hade man ansvar för att personen eller fordonet bakom, följde med och inte sackade efter.

Det var mycket väntan och köer, men inget gick fortare för att man trängdes eller stressade, man kom fram till slut i alla fall. Man tog tillfället i akt och pratade eller vilade medans man väntade. Man lärde sig till och med att lutandes mot ett träd i full stridspackning stå och sova någon minut.

Blev man skadad eller hade något men som gjorde att man inte kunde springa runt i skogen lika bra som andra, fanns alltid en uppgift någonstans. Man fick köra fordon eller sköta pappersjobb, man kunde få sitta i vakten eller göra något annat som skulle skötas, ingen var överflödig eller utanför. Alla hade en uppgift, oavsett om du var kille eller tjej, (Nu fanns det inte så många tjejer när jag gjorde lumpen) eller vilken hudfärg du hade. Alla uppgifter skulle skötas och alla poster skulle bemannas.

Alla kunde inte bli befäl eller bestämma, men alla var  viktiga på sitt sätt.

Jag tror det vore bra för många av dagens unga att få lära sig att inte alla kan bestämma, alla kan inte bli chef, Mamma kommer inte alltid att vara och städa/bädda efter dig. Saker och ting måste skötas för att fungera. Även om man är lite sjuk finns det alltid något man kan bidra med.

Vill man ta del av samhällets tjänster med utbildningar och bidrag, måste man vara beredd att själv hjälpa till att försvara och bidra med att det kan fortsätta vara på det viset.

7-9 månader känns mycket när man just gått ut skolan och vill ut och tjäna pengar. Men det är ett litet offer för att få ha kvar den välfärd som våra förädrar och deras föräldrar kämpat hela sina liv för att bygga upp. Det är ingen naturkraft som fört oss dit vi är idag Det är hårt jobb och många slitna kroppar som fört oss hit,och största delen av de senaste hundra åren, har folk hunnit med att göra värnplikt också.

Så,innan ni gnäller och kallar det odemokratiskt, tänk efter, det kanske är just detta som gjort att vi fortfarande lever i fred och kan kalla oss för en demokrati. Att man när man är ung är ivrig att få komma ut i vuxenlivet och jobba o tjäna pengar är naturligt. Om jag kunnat välja när jag var i den åldern hade jag nog inte själv valt att göra ”lumpen”.

Jag hade svårt att vara tyst och finna mig i, som jag tyckte, dumma beslut. Jag ifrågasatte många beslut som togs av mina befäl och belönades med att få förse oss med mycket kluven ved den vintern. Det blev mycket tid i vedhögen.

Men det var ingen som ”kränkte” eller på annat vis rackade ner på en avvikare, men å andra sidan var man inte så lättkränkt då heller.

Hur som haver, ALLA som vill njuta av vår frihet och demokrati, utbilda sig och inte behöva bekymra sig för ekonomin under utbildningen, få en liten pension, eller få sjukpeng, förstå att det inte är något som kommer av sig själv!!

2 kommentarer

Är det en kovändning under galgen?

Av , , 1 kommentar 14

Nu verkar det som att regeringen insett det horribla i att genomföra en skatt på avstånd, som skulle göra den Svenska glesbygden glesare, eller helt tom.

Vad man undrar är ju, varför de ändrat sig så tvärt, ett förslag som för bara en vecka sen var svaret på alla problem, är helt plötsligt ”inte bra”. Nä!! det är ju det Jag och många med mig hävdat hela tiden!!

Istället har folk från ”den röda sidan” hävdat att man inte förstått det genialiska, det finns ju inga andra vägar att gå. Nu skulle man ju få full kontroll på både vägslitage samtidigt som man skulle kunna kontrollera den utländska trafiken och få den att betala för sitt slitage.Man skulle också få över transporterna från väg till järnväg.

Man undrar ju vad som hänt den senaste veckan som öppnat ögonen på våra regeringspartier.

Om de verkligen insett vad vi andra sett hela tiden är det ju bra och hedervärt, Som Magdalena Andersson sa,”Man ska ju inte lägga fram ett dåligt förslag”. Och det har Hon ju helt rätt i, och ska ha heder av. Men vad har varit så svårt att förstå av kritiken? Bristerna har påtalats hela tiden!!

Har vi en regering som har svårt att förstå hur verkligheten ser ut??

En annan sak är alla ”småpåvar” som stått och hoppat och hejjat på sina stora förebilder i Stockholm. Har NI också insett hur dåligt förslaget är?! Eller fastnade hurraropen i halsen mitt i ett upphopp?! Hoppas Ni inte slår er när ni kommer ner på jorden igen. Eller insåg Ni också, i samma sekund som Magdalena att det var ett dåligt förslag? Det kanske var en kollektiv insikt som gick genom atmosfären helt plötsligt.

Det finns tyvärr en egenhet att helt utan kritik anamma det som kommer uppifrån, lite av ”klubben för inbördes beundran”. Den egenheten finns tyvärr både här och där i samhället, och är inte partibundet.

Nåväl Jag hoppas det här förslaget är skrotat för evigt. Men det är bra om man fortsätter jobba för att få över långväga transporter på järnväg, då skulle man kanske få bort de korta EU trailerdragarna från våra vägar. För där har vi en stor trafikfara.

Man kunde lämna mycket av sina vagnar/varor när man kommit in över gränsen och skicka dem via tåg norrut, för att frakta via lastbil Öst/väst, där det inte finns järnväg.

 

 

1 kommentar

Ska vi fortsätta ha demokratiska val,eller?

Av , , 2 kommentarer 18

Är det någon mening med att fortsätta ha demokratiska val, eller ska några få bestämma vad alla ska tycka i olika frågor? Samma ”kloka” personer ska då givetvis också bestämma vilka som ska få utnyttja offentliga lokaler och färdas med offentliga färdmedel.

Det kallas för diktatur har Jag för Mig, men vissa anser sig visst ha den rätten redan idag att kunna sätta sina egna åsikter högre än andras.

Jag pekar förstås på det rabalder som utspelar sig vid väven i Umeå, och om Sd´s Jimmie Åkesson ska få använda lokalerna eller ej.

Sist Jag kollade var Sd invalt i vårt största folkvalda organ, Riksdagen. Ungefär var 5e människa man möter la sin röst på Dem. Man får tycka vad man vill om den saken, men nu är de invalda och ska givetvis ha den respekten, om inte för sina åsikter, så för sina väljares skull.

Man behöver inte hålla med om deras åsikter, man behöver inte samarbeta med dem eller underlätta deras arbete, på samma sätt som man inte behöver göra det med något annat parti som man inte är ”allierat” med. Men man bör ge dem samma rätt att utnyttja offentliga lokaler so alla andra.

Deras väljare betalar också in skatt, och det är skattepengar som betalat denna ”olickligt”märkliga byggnad.

Om Sveriges”feministiska” regering kan underkasta sig Irans förtryckarregim, och skämma ut sig i omvärlden genom att uppträda så ryggradslöst, borde detta generera mera demonstrationer och ilska än att ett, genom demokratiska val tillsatt riksdagspartis partiledare, väljer att uppträda i en offentlig sammanträdeslokal.

Sd ska bekämpas politiskt genom att de får delta i debatter och därigenom belysa deras svagheter och brister. Det är där Vi andra partier har misslyckats, och det stora misslyckandet skedde redan för över 10år sedan då man trodde man kunde tiga ihjäl dem, och därigenom hindra att de kom in i Riksdagen. En åsikt som man sedan dumt nog trott skulle fungera gång på gång.

Kontentan blir: Ska vi fortsätta ha demokratiska val, måste vi respektera det utfall som blir och handla efter det. Annars blir det diktatur. Vi har val vart 4e år, och partierna har möjlighet att ändra sammansättningen av riksdagen där, genom att lyssna på väljarna och ta sina beslut efter folkets vilja.Gör man det får man också rösterna.

Det sämsta man gör är att låtsas om att ett parti inte existerar, då får det partiet komma med vilka ideér som helst, utan att prövas och få stå till svars för sina åsikter mer praktiskt.

 

2 kommentarer

Politiken måste ändras från grunden!!

Av , , Bli först att kommentera 15

Politiken som förs i vårt land måste ändras ganska så grundligt, och det fort om inte landsbygden ska bli en ödebygd.

Fazer rapporteras vilja flytta sin verksamhet från Lövånger till Umeå. Det är ju en flytt som i och för sig stannar i de norra delarna. Men det flyttar ändå från glesbygd in till centralorten. Och det är ett bevis på att den politik som förs idag fungerar.

En politik som vill ha in all verksamhet från kringliggande orter till en centralort. Genom skatter och avgifter tvingas företag och även medborgare att flytta in mot en centralort. Helt enkelt för att klara ekonomin, för det är snart omöjligt att bedriva en verksamhet ute i glesbygden.

Om skatten på avstånd, den omtalade ”kilometerskatten/slitageavgiften” går igenom, även om den ”bara” hamnar på 10-12 Kr så är det för mycket. Skogen i inlandet kommer att bli värdelös. Följden blir att många som köpt hemman och står med stora lån kommer att ”gå oppne´”. De kommer att gå i konkurs, och bli tvugna att gå från hus och hem.

De fåtal bönder som finns kvar kommer att tvingas lägga ner sin verksamhet för att den inte längre är lönsam. Som ett exempel kan nämnas att i hela Fredrika gamla kommun finns inte en mjölkbonde kvar. Där står en massa bra åkermark och växer igen. Ett tips för alla ”gröna vågare” flytta till Fredrika och odla morötter.

Och när bönderna lagt ner så kommer städerna att få problem med matförsörjningen. Men man får väl leva av den rena luften när inga bilar har råd att åka längre, och när korna försvunnit så har vi ju löst problemet med kofisar som värmer upp vår stackars jord.

Vi måste se helheten, alla kan inte bo i tätorten. Men alla skatter som läggs på avstånd, utan att erbjuda ett bra alternativ, kommer osvikligt att slå mot dem som redan idag kämpar för att få sina verksamheter att gå ihop. Vi har inte fungerande kollektivtrafik överallt. Vi kan inte skicka varor och folk på räls, Vi kan inte samåka på jobbet, Vi har ofta ett par mil till affären. Det spelar ingen roll hur mycket man ökar skatten på drivmedel och avstånd, Vi behöver transportera oss varje dag. Utsläppen minskar inte, men möjligheten att klara sig själv på eget arbete minskar drastiskt då man redan lever på marginalen.Ingen okynneskör på våra dåliga inlandsvägar, det törs Jag nästan ta gift på.

Men är det så man vill ha det, då är vi på rätt väg.

Bli först att kommentera

Fel neka avverkningar.

Av , , 1 kommentar 13

Satt och läste en artikel i VK nu på morron. Jag fastnade för en som berättade att ett forskarlag från Umeå i samarbete med Nordamerikanska forskare forskat kring vilka arter som hotas av det varmare klimatet.

De hade tittat på fåglar som häckar i de nordliga delarna av världen och vilka som ev. hotas av en flyttad klimatgräns.

Där kom De fram till att B.l.a Lavskrikan lever farligt, då den kräver ett kyligare klimat för att trivas. Och att det är troligt att klimatet kommer att inverka på deras antal.

Då ställer man sig frågan om det kanske inte har någon betydelse att neka avverkningar i områden där den häckar. Det kanske i första hand är klimatet som inverkar på om de trivs och häckar eller inte. Tänk så tokigt om det är så?! Då har man helt felaktigt varit inne och förbjudit folk att bruka sin egen skog, med de ekonomiska effekter det innebär för den enskilde företagaren.

En sak som talar för att det är så är att djuren anpassar sig efter den miljö De lever i. Ändras Den så anpassar sig de flesta djur till den. Människan är ett exempel på det. Hur skulle Vi annars kunna bo i en så onaturlig miljö som städer?

Fåglar anpassar Sig också. Jag minns då Jag högg åt dåvarande MoDo ett tag under 80talet, avverkningsmaskinerna hade gjort sitt intåg och hyggena blev större och började bre ut sig längs vägarna. Då varnade forskare och fågelkliare att Tjädern och Orren skulle vara borta inom 20år om Man fortsatte avverka ”gammskogen” där De bodde och häckade.

Men det visade sig att De hade fel,(tänka sig!!) Gråfågeln anpassade sig, De la sig inte ner och dog!! Jag har sett tjädrar spela i ungskog som bara är 15år gammal. Det är bra gjort av en art som enligt de vise skulle varit utdöd och bortglömd idag.

Därför hävdar Jag att det är på ogrundade skäl man förbjudit avverkningar med hänvisning till att Lavskrikan häckar där och att det skulle inverka på artens överlevnad att hugga ner skogen där.

Kanske skulle någon journalist ta och kolla upp vem som skrivit under på det, och vilka föreningar Den/De personerna tillhör, kanske det skulle visa sig att det finns ett personligt intresse bakom att förbjuda avverkningarna?!  Jag säger inte att det är så, men ibland undrar man vilka som sitter och bestämmer, och om det verkligen är i det allmännas intresse de tar sina beslut.

Nu hårddrar Jag naturligtvis ovanstående exempel på avverkningarna, det är klart att Lavskrikan tycker det är roligare att få segla mellan storgranar än att hoppa mellan ungtallar på ett par meters höjd. Men Jag tror inte att det spelar någon roll för arten att förbjuda enskilda avverkningar, om nu dessa inte är på tusentals hektar sammanhängande gammskog.

Förövrigt är Lavskrikan en väldigt trevlig fågel, som nog de flesta jägare kommit i kontakt med, då den oblygt kommer fram och tigger mat när man slår sig ner och ska ta en smörgås och dricka kaffe. En trevlig och välkommen gäst vid elden.

 

1 kommentar

Ingen storregion

Av , , 1 kommentar 8

Nu blir det ingen storregion, och det är roligt att det är fler än Jag som såg problemen i detta, då framförallt tidsbristen.

Kanske,,får man hoppas i alla fall, innebär det här att Man kan fokusera på problemen inom Landstingen, och den jättekoloss det har blivit, både administrativt och utförandemässigt. Det verkar ha blivit väldigt långa ledningar från toppen ner till golvet.

Förhoppningsvis försöker Man nu komma på andra lösningar för att kunna samarbeta mellan De olika Landstingen, och då kanske inte bara inom Norrlands-länen. Sverige är inte större än att det kanske inte räcker att samarbeta bara inom en region, kanske måste även storstadsregionerna utnyttjas för att ge patienterna bättre vård. För det är ju det det handlar om hoppas Jag, att ge patienterna den vård De behöver-NÄR De behöver den!!

Sen måste man se över verksamhetsområdena, ska landstingen syssla med persontransporter T.e.x??  Finns det verkligen inte mer kompetens någon annanstans som kan sköta den, och därigenom frigöra resurser som kan sköta vårdfrågor?

Jag har konsekvent varit emot bildandet av storregion, främst av den orsaken att tidsgränsen blev för snäv. Jag ser vinsterna som kunde blivit för sjukvården, men Jag hoppas som sagt att man inte slutar undersöka samarbetsmöjligheterna för framtiden.

En annan vins som skulle blivit är samarbetet med Ö-vik om länsgränsen försvunnit. Men se nu över vilka problem som förhindrar det samarbete Man vill ha och jobba på att ta bort dem. Det torde ju inte vara omöjligt att genomföra om bara viljan finns.

Vad som oroar Mig är att det kanske går lite prestige i det här nu, Förespråkarna för en storregion kanske nu inte ser sig motiverade att jobba på att ta bort hindren när det nu inte blev ett gemensamt län.

Men Jag känner ju en del av Dem som varit störst förespråkare, och om de är representiva så behöver Jag nog inte oroa Mig så mycket.

1 kommentar

Hycklarna visar sitt rätta Jag!!

Av , , Bli först att kommentera 15

Det Vi ser nu i USA är ett skrämmande bevis på hur den mänskliga naturen fungerar.

Först tycker Jag det är lite märkligt att ett land med så mycket människor inte kunnat få fram EN kandidat som man kunde enas om, EN kandidat som hade kunnat ena och styra ett av världens viktigaste länder.

Men vad som är mer skrämmande är hur folk reagerar. Samma människor som före valet hånade och belade Trump och hans anhängare med anklagelser om att De troligtvis skulle ta till våld vid en valförlust, att De inte skulle acceptera ett demokratiskt valresultat. Att de var människor som inte skulle reagera civiliserat. Samma människor gör idag precis det som var så avskyvärt,om den andra sidan hade gjort det,

Dessa människor som före valet ville ge sken av att vara lite ”bättre”, lite mer civiliserade, och lite bättre vetande än motståndarna, De accepterar nu inte ett demokratiskt val som efter vad Vi vet och kan anta har gått rätt till.

Detta är hyckleriets och dubbelmoralens rätta ansikte som Vi ser. Och tyvärr är det nog inte isolerat till USA, det är så Vi människor fungerar. Tro inget annat. Vi har sett det tidigare genom historien,och Jag är ledsen om Jag raserar några illusioner för någon.

Jag tror tyvärr att Vi skulle se samma sak även i vårt land om något liknande skulle hända här.

Till sist är Jag inte säker på att Trump är fullt så dum som det framstått som. Se bara på det den karln har gjort i sitt liv. Man kan inte vara fullt så korkad om man lyckats med allt som Han gjort. Jag tror Han kommer att låta lite annorlunda nu när det är ”skarpt” läge.

Det är nog som vanligt med politik, det enda facit vi har att tillgå är tiden. Det är först när 4år har gått som Vi kan se hur det gått,hur Han lyckats och uppträtt.

 

Bli först att kommentera

Sluta gnäll om valet i USA!!

Av , , 3 kommentarer 21

Nu har det hänt igen, det”omöjliga”, det som enligt opinionsinstituten inte skulle hända,

Ett val har gått tvärsemot alla regler om sans och begrepp. Och alla ”förståsigpåare” förfasas och skyller på ”outbildade och låginkomsttagare” som lagt sin röst på något som De inte förstår Sig på.

Samtidigt visar undersökningar att det nog inte är så ändå. Precis som i ”Brexit” omröstningen så verkar det som att majoriteten av alla väljare-     inte ”förstår sitt eget bästa”

Prata om nonchalans mot väljarkåren!! Inte konstigt att Man väljer att lägga sin röst på någon som står utanför det politiska etablissemanget.

Istället för att komma med kommentarer som nervärderar De som röstar på ett ”obekvämt” och ”fel” sätt, kanske Man ska börja fundera på VARFÖR folk röstar som De gör.

Vi har trots allt val i Sverige inom en snar framtid också.

Och sett till hur Regeringen sköter sig, och hur oppositionen inte, sköter sig, så börjar Jag bli riktigt orolig. Vi kan få se liknande saker även i Sverige.

Man kan bara ljuga och negligera väljarna till en viss punkt, sedan slår De bakut. Och det enda sättet att göra det på, är att göra det genom att lägga sin röst där det riktigt svider.

Väljarna är inga dumhuvuden, oavsett inkomst eller utbildning. Ofta verkar det som att med högre utbildning och högre lön, tror man att även gudomlighet, överhöghet, och ett högre medvetande följer automatiskt.Men då bara till en själv. (Så är det nog tyvärr inte)

Det är dags att börja använda sina öron och ögon och börja lyssna in vad folk verkligen anser viktigt här i världen. Ofta är det de nära sakerna som berör folk, inte De stora världsliga. Även om många tror att Vi kan hjälpa hela världen ur fattigdom och kaos + att det känns ”finare” och mer godhjärtat, så kanske Vi ska titta oss runt och se om det finns folk närmare som Vi kanske kan hjälpa.

Kanske det är så att höjt bensinpris och kilometerskatt blir den spik som till slut avgör vart rösten ska gå nästa val. Detta till följd av att kostnaden blir för hög för att kunna bo kvar i sitt hus ute på glesbygden. Kanske det är så, att nedrivningen av telefonledningen, eller tvånget att gräva ny ”dyngbrunn” för 100 000kr blir det som till sist tvingar en pensionär att flytta från sitt betalda hus in till en dyr lägenhet.

Kan det vara så att det kanske är beslut som dessa, tagna av ”högre vetande”Politiker,nitiska tjänstemän och vinstsugna aktieägare som tvingar folk att lägga sin röst på partier och personer som står lite utanför??

Det är dags att börja analysera lite djupare och andra saker än de uppenbara, förväntade eller önskade!!

 

3 kommentarer