Kilometerskatt-en ödesfråga för landsbygden och skogsbruket!!

Om oppositionen får igenom sina förslag på en kilometerskatt på tunga transporter så kommer detta med all sannolikhet att ödelägga inlandet och glesbygden. Varor, både till och ifrån inlandet kommer att bli så dyra att folk kommer att få svårt att motivera sig att stanna kvar och leva där.

Vi har inte järnvägar och lokaltrafik som kan ersätta resor till och från jobbet, vi har inga hamnar som kan transportera gods och varor från våra inlandsindustrier ut till kund, Vi är beroende av lastbilar som fraktar allt till och ifrån kunder och större distributionscentra vid kusten.

Vi är beroende av lastbilar som flyttar skogsmaskinerna till och ifrån avverkningarna, lastbilar som kommer med plantor som ska ersätta de träd som fällts. Lastbilar som fraktar ut det virke som avverkas och som senare ska bli till kartonger till Ikea, brädor till den nya bastun och papper att torka sig i röven med.

Men det sista tycker jag man kan göra med förslaget till Kilometerskatt istället.

Jag undrar vad man ska göra med den drivmedelsskatt som ersatte den tidigare kilometerskatten, för man tänker väl inte ha kvar den och samtidigt införa en skatt till??

6 kommentarer

  1. Gun rehnman

    Herregud man vågar inte tänka på det ens . Likväl det förslag som nu finns om bygdeavgiftsmedlen…..voj voj

    • Sixten Jonsson

      Besökte nyligen lbmässan i Bjurholm där jag fick höra att det fanns långtradare som går 28000mil på 9månader. Skattehöjningen som de rödgröna föreslår innebär 14kr/mil i ökade kostnader som skall betalas av skogsägaren eller tillverkaren av slutprodukten och innebär kanske att bioenergin i restprodukterna från skogen blir kvar och ruttnar istället för att göra klimatnytta.Dessutom kostar det enorma pengar att utrusta alla bilar och släpvagnar med kilometerräknare som skall besiktas och underhållas
      Snacka om att Norrland hugger sig i foten

      • Ronny Jonsson (inläggsförfattare)

        Ja Sixten det är helt rätt, men det är ju inte Norrland som hugger sig i foten, det finns det ju andra som gör åt oss.Problemeet är ju att politikerna från Norrland inte röstar åt vårt håll utan hela tiden kör på partiets breda väg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.