Skillnad på man och kvinna

 Den fysiska skillnaden kommer ingen ifrån men jag har upptäckt genom tiderna en stor skillnad som många inte ens har tänkt på. Detta brukar jag då bryskt försöka tala om i alla möjliga samtal om ämnet jämställdhet. Ibland blir det bara TYST, alldeles tyst och då förstår jag att man tänker.

Jag märker att kvinnor visar sin empati, medkänsla genom att PRATA,
de greppar telefonluren eller stannar av och pratar ut.
Medan män AGERAR, de gör saker, har lättare att hjälpa
till med praktiska saker

Vilket jag har märkt av under min svåra tid.

Männen jag möter vill hjälpa till genom att
skotta fram min postlåda, byta däck och erbjuda
hjälp iform av "arbete" om jag behöver något gjort.
Små saker som för mig blir något att ytterligare
lösa

Jag är så oändligt tacksam för det och känner att
när jag verkligen behöver hjälp kan jag
knacka på vilken dörr jag vill – mina grannar, 
vänner – båda manliga och kvinnliga.

Det är stort, så enormt jättestort att jag
blir alldeles varm inombords.
Tack för att ni alla finns.

HANÄBÄST


8 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    När jag läser detta är jag beredd att hålla med. Att generalisera är förstås alltid fel. Inlägget får mig samtidigt att inse att det ligger mycket i vad Peggy säger, när hon påstår att jag har så många fina KVINNLIGA egenskaper också… if you see what I mean…

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Kom att tänka på att vi som kvinnor, ofta, ger en lösning på ett problem, eller gärna vill ge en förklaring, om en man berättar om en händelse eller annat som varit. Även om det egentligen inte, var det han efterfrågade utan han ville bara få berätta en sak. Vi tänker nog ofta olika och handlar även på olika sätt, men det finns säkert en mening med det också. Ha en bra dag!

  3. Tom Sterner

    Mjaaaej jag skulle nog vilja säga att det är som Lisbet säger att vi agerar men säger inte speciellt mycket. Samt att vi män oftare kommer med en lösning än kvinnor…rätt eller fel, bara min egen erfarenhet….

  4. Lisbet Olofsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-04-26 11:46)
    Jag tror henne – en karl som lyssnar aktivt och utan att komma med pekpinnar i samtal. Det är en bra förförelsetaktik eftersom så många kvinnor klagar på att ingen lyssnar på dem.
    *generaliserar jag också*

  5. Lisbet Olofsson

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-04-27 07:25)
    Fast jag tycker det är tvärtom – män vill komma med kompletta lösningar till problem vid samal.
    Kvinnor vill bara ventilera sina åsikter utan att få en levererad lösning. (generaliserar – ja9

    ibland räcker det bara med att vara medmänniska och lyssna.

  6. Lisbet Olofsson

    Svar till Pelle Salomonsson (2010-04-27 17:49)
    Tack, jag försöker se saker och ting från ett neutralt sätt – men åker direkt i FÄLLAN.

    Bara igår åkte jag dit så det smällde om det. Jag frågade en man om hur han gjorde när han skulle bygga en altan och en kvinna hur hon gjorde när hon skulle köpa en ny diskmaskin!!!??? Kunde lika bra vänt på frågeställningen ur könsperspektiv. Men jag kom på mig själv – STOLT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>