På jakt efter folkmusik

Som folkmusiker är jag ständigt på jakt efter traditional folk musik när vi är på semester i ett annat land. Mitt intresse av att få höra folkmusik förvandlar  mina öron till en slags radarapparat och mina ögon till kikare för att kunna höra det svagaste ljudet av folkmusik eller iaktta en folkdräkt inom ett 200-metersområde.

Jag älskar folkmusik av flera skäl men framför allt tack vare historien som ligger bakom riktigt gammal folkmusik och också tack vare att folkmusiker världen runt har någonting  gemensamt. Vi ”pratar” samma språk på ett sätt trots våra egentliga modersmål.  

Tack vare mina radaröron och ögonkikare har vi hittat  folk musik och dans på de flesta av våra resemål de senaste åren.  Eftersom jag ofta har min lilla irländska flöjt  med mig har jag t.o.m. fått spela några minuter med folkmusiker i bl.a. Beijing,  Amsterdam, Dublin och på Malta. 

Igår firade Cypern sin nationaldag, och tursamt nog råkade vi i dag under en lång promenad längs kusten  gå förbi en slags musik- och dansfestival som uppenbarligen var en del av firandet.  Nu får jag låta mina öron och ögon vila eftersom ett av mina resmål är nått!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.