Veteransdagen i usa

Bilden ovan togs i Irak för ett par år sedan och visar min son (till höger på bilden) när han blev befordrad till sergeant. Det var under hans andra ettåriga militärtjänst i Irak. Han är nämligen veteran och idag i usa skall alla veteraner tackas och firas.

Jag känner mig riktigt kluven när jag tittar på den här bilden. Jag känner mig mycket stolt men samtidigt förskräckt.  Jag var en klassisk 60-tals hippi med blommor i håret och gitarren i famnen som sjöng folksånger mot krig. Nu är jag mamma till en krigserfaren veteransoldat! Huvva!

  Min hippi-sida vill bönfalla honom att sluta syssla med militärtjänst, vapen och död. Men min mamma-sida vill stödja honom för den tjänsten till vilken han är tillgiven och som han tror på och vill göra. Jag älskar honom i alla fall – utan villkor – och det skall jag göra tills jag drar min sista andetag. Så grattis, käre Michael, på veteransdag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>