Sms etikett

Jag har förstått sedan många år tillbaka att människor beter sig som vi andra människor tillåter. Ibland är någons beteende så oväntat oförskämt att man blir helt stum med häpnad. Samtidigt vill vi själv inte bete oss elaka så vi törs inte säga någonting åt den personen. 
 
Jag pratar om Sms: etikett. Två personer håller på att prata när den ena personen plötsligt får ett Sms-meddelande. Samtalet vanligtvis upphör omedelbart eftersom Sms: mottagare inte kan motstå att plocka upp sin mobil och läsa Sms-meddelandet – som om den andra personen inte ens finns! 
 

Detta beteende för mig är fullständigt oförskämt särskilt när man tar hänsyn till att de flesta Sms-meddelanden handlar om att "köp mjölk på väg hem" och "vad sägs om att gå på bio på lördag". En person som plötsligt plocka upp sin mobil för att läsa Sms:et ger signalen att den andra personen inte alls är lika viktig som kompisen som vill få sällskap på bio på lördag!

Detta beteende kommer att fortsätta och accepteras så länge som det tillåts. Och jag tänkte inte tillåta detta i fortsättning!

2 kommentarer

  1. Margareta Vigren

    Klockren notering av dig Peggy! Jag blir bara så less på alla dessa telefonpratande medmänniskor! Har många gånger blivit ”bortvald” mitt i samtal med medmänniskor, mitt i måltider m.m. Dessutom har jag noterat att många barn blir
    ”bortvalda” av sina föräldrar när de är ute med barnvagn. Jag tycker att det är viktigare att kommunicera med sitt barn, att lära dem om naturen, om samhället,än att prata i sin telefon! Ska vi bilda en ”antitelefonklubb”?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>