Livets hemligheter och mysterier

Äntligen fredag! Innan jag lämnar datorn för att förbereda med Kalles hjälp till fredagsmys vill jag berätta en gullig historia för ert behag!
 
För att bevisa att hon var såväl full vuxen som kunnig i köket bjöd en ung kvinna in sina närmaste släktningar till middag. Hon ville servera ugnstekt skinka så hon förberedde skinkan genom att först skära bort en tredjedel från dess ena ände och lägga den bredvid den större delen av skinkan – precis som hon hade sett sin mamma göra många gånger.   

Hon blev plötsligt nyfiken på denna omständiga ritual så hon gick fram till sin mamma och frågade varför det är så viktigt att förbereda skinkan på det där sättet. Mamman svarade – ärligt sagt är jag inte säker! Min mamma lärde mig att ugnsteka skinka så där så jag antar att det har någonting att göra med att skinkan blir mör och smakrik.  Så, gå och fråga mormor istället! 

Den unga kvinnan gick fram till sin mormor och ställde ivrigt men respektfullt sin fråga. Mormor tog den unga kvinnans händer ömt i sina händer och med en kärleksfullt leende sa hon – Eftersom jag inte hade en ugnsform som passade en sådan stor skinka blev jag tvungen att dela den så där!  

Så, därför kan det vara klokt att Ibland ifrågasätta våra gamla vedertagna traditioner! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>