Vilken skillnad en bokstav kan göra!


För att kunna berätta den följande historien måste jag först erkänna en sak. Jag har nämligen varit en ”brottsling” här i Sverige men det låter värre än det egentligen var. För att kunna flytta till Sverige beviljades jag ett uppehållstillstånd som skulle förnyas varje år i minst 4 år. Men jag trodde att ”det första året” gällde från och med det första steget jag tog på svensk mark oktober 2001.

Men jag fick veta klart och tydligt att det första året egentligen gällde från datumet att uppehållstillståndet godkändes av Migrationsverket den 9:e augusti 2001!  Så jag fick i slutet av september ett brev som upplyste mig att jag vistades olagligt i Sverige och därför måste jag förhöras av gränspolisen!  Det gick jättebra hos gränspolisen eftersom jag lätt kunde bevisa att det bara var ett misstag. Jag fick svidande dagsböter som straff och tursamt nog också ett förnyat uppehållstillstånd.

Några veckor senare blev vi inbjudna till middag av ett lite äldre par. Under min ivriga berättelse om gränspolisen sade jag – ”… och jag blev tvungen att boka tid hos gränspolisen så att de kunde förföra mig!”  Ögonen på det äldre par blev stora som tefat och de tittade med häpnad på min man som snabbt sade med ett skratt – ”Vänta nu… det där är mitt jobb”!  Det var först då som jag fattade mitt misstag och alla fick ett gott skratt!

Tänk hur viktig en liten bokstav kan vara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>