Aldrig förr i mitt liv!

Den blåa färgen på bilden visar där bronkiten sitter och gör ont – och den sitter minsann länge och orsakar hundradtals hostanfall varje dag!

Idag skulle ha varit min första arbetsdag efter semestern men jag kände mig tvungen redan igår att ringa och sjukskriva mig. Den här förbaskade bronkiten tycks älska mig så mycket att den kämpar med näbbar och klor att kunna stanna kvar i min kropp. Sakta men säkert är jag på bättringsvägen delvis eftersom rösten har börjat komma tillbaka efter två dagar fullständig tystnad. Men det känns som om huvudet kommer att explodera varje gång jag hostar – som är dessvärre väldigt ofta. 

Det är första gången i hela mitt liv som jag vågade sjukskriva mig på första arbetsdagen efter semestern! Eller snarare att jag kände mig trygg nog med anställningen för att göra det överhuvudtaget! Det är nämligen orimligt lätt att få sparken in USA och att bli sjuk för ofta eller i flera dagar i rad kan vara bland de vanliga skälen!  Som amerikanska tog det flera år innan jag kunde får bort rädslan av att få sparken p.g.a. sjukskrivning ur ryggmärgen!

Tryggheten som jag känner här i Sverige är minsann guld värd och är någonting som vi invånare måsta värna genom att medvetet och varsamt välja politiker som kommer att såväl behålla som främja Sveriges härliga välfärdssystem! Tack, Sverige, för att jag nu har möjligheten att stänga datorn och vila i lugn och ro! 

2 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Svar till Per Lundholm (2011-06-13 13:06)
    Tack! Jag instämmer! Om vi inte håller koll på politikerna kommer vi att förlora egenskapen som gör Sverige … Sverige!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.