Jakten på ett notblad

I tisdags hörde jag en helt magisk svensk vals från Örebrotrakten på Internet och sedan dess har jag sökte efter notbladet (med gitarrackorden) överallt på Internet. Det visade sig att vara en ganska International jakt!

Konstigt nog hörde jag låten på en hemsida som egentligen handlar bara om irländsk musik! Den YouTube version som gavs var ganska dålig men tillräcklig för mig att bli blixtkär i låten. För att kunna hitta notbladet eller åtminstone hjälp med gitarrackorden skickade jag ut en förfrågan till olika källor i England, Irland, USA, Örebro och även Danmark.

Från Örebro fick jag omedelbart ett hjälpsamt svar plus en mp3-fil som vackert spelades in av själva musikerrna som gjorde låten. Jag fick t.o.m. notbladet till slut och källan var från Danmark!  Tack vara Internet och min envishet har jag nu en mycket vacker låt att presentera för mina musikkompisar! För er musiker, här finns notbladet till Sångshyttevalsen. Det finns en mindre bra mp3 under notbladet, men man kan åtminstone höra hur låten skall låta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.