I didn’t know that!

De flesta av oss amerikaner har enligt min man ett speciellt sätt att utbrista uttrycket "I didn’t know that" när vi plötsligt få veta någonting som vi inte visste förut. Vi uttalar i själva verket orden med en viss melodi med en stark betoningen på ordet "that" som han tycker är särskilt gulligt!

Häromdagen på väg hem på bussen hade jag absolut ingenting att läsa. Jag blev så pass desperat att jag grävde ner i min arbetsväska för att försöka hitta någonting att läsa. Det enda som jag hittade var en packet Estrella jordnötter som jag råkade ha med mig. Ja, så desperat var jag!

Det fanns faktiskt lite information angående jordnötter som var oväntat intressant! Jag blev riktigt överraskad när jag läste att jordnötter egentligen inte alls är nötter utan ärtor (peas, på engelska)! Det blev en riktig uppenbarelse för mig därför att jag för första gången i mitt liv förstod varför jordnötter heter "peanuts" på engelska! Jag log för mig själv när jag plötsligt och helt automatiskt sade högt för mig själv – I didn’t know that!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.