Vinterskatterna

Jag sitter här framför datorn med syftet att skriva mitt årliga nyhetsbrev till våra amerikanska vänner. Men det finns för många saker som distraherar mig. Jag har varit utomordentligt upptagen med musik de senaste veckorna som betyder att jag inte hunnit göra så mycket mer än öva musik.  Därför har jag svårt att välja vilken uppgift jag skall… eller bör… göra först.

Just nu är det min hemstat Michigan som har fångat min uppmärksamhet därför att "vinterskatten" till vår villa i Riverside, Michigan kom idag. Fakturan till fastighetsskatten skickas två gånger om året (sommar- och vinterskatten) och av någon anledning är vinterskatten alltid dubbelt så stor som sommarskatten. Den här gången blev fakturan $855 som motsvarar c:a 5 760 kr.

Stackars Kalle får alltid lite ångest när vinterskattfakturan kommer men det går över snart när han snabbt inser att vi inte kunde bo lika billigt och bekvämt i ett hotell eller lägenhet under vår årliga fem-veckors vistelse i USA. En annan sak som lindrar hans oro är att det min uppgift att betala utgifterna till huset i Riverside, och hans uppgift är att betala alla utgifterna angående huset här i Brån.

För ett par månader sedan fick jag en kommentar i bloggen från en man som undrade varför min toppbild visade Trondheim, Norge istället för min hemstat Michigan. Jag fick idén att llägga upp en ny toppbild varje månad för att visa bilder från alla länderna vi har besökt de senaste åren. Men ju mer jag funderade på mannens fråga desto längtade jag efter en ny toppbild från Michigan.

Titta nu om du missade den! Min nya toppbild visar ett stort fartyg som åker in i hamnen i S:t Joseph, Michigan som ligger ungefär 8 kilometer från vår sommarhus i Riverside. Jag kommer att ladda upp fler Michiganbilder senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.