Bortrest i tankarna

Idag har min man och jag hittills njutit av en för oss typisk lördag. Våra lördagsrutiner består av bl.a. tid framför var sin dator strax efter frukosten för att kolla Facebook, e-posten och för mig att läsa lite amerikanska nyheter. Jag tillbringade rätt så mycket av min datortid imorse med att börja planera våra resor för 2013. Internet är ett oslagbart sätt att hitta information, tips och idéer angående ett visst resmål.

Vi skall åka som vanligt till USA sent på våren och bo i vår sommarvilla i Michigan. Vi kan redan "utantill" den där resan så det krävs inte så mycket planering och utredning. Men vi brukar ta en liten 5-dagars avstickare till någon annan delstat under de nästan fem veckorna som vi befinner oss over there. Vi har bestämt oss för att åka till Springfield, Illinois som är känd som staden där USAs 16:e president, Abraham Lincoln bodde som vuxen och lanserade sin karriär som politiker. Vi skall gå på bio i Vännäs i morgon för att se filmen Lincoln, som för oss kommer att vara det första steget på vår blivande "Lincoln-baserade" vistelse i USA.

Vi har också bestämt oss (tack vara flera övertygelser av mig) för att åka till Paris under hösten. Den resan kräver betydligt mer utredning för att jag själv skall kunna ordna upp resan. Genom Internet har jag varit "inne" i flera lägenheter, parker och museer i Paris redan före lunch. Trots snön och kylan utanför fönstret bredvid datorn var jag så pass djupt inne i Paris att jag nästan kunde känna värmen och dofterna av de soliga dagarna som jag hoppas att vi får uppleva.

Trots mina härliga planer och drömmer finns det vardagsverkligheten som också kräver lite uppmärksamhet och energi. Därmed slutar jag detta blogginlägg för att åka till Vännäs för att köpa några champinjoner till middagsrätten. Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.