Reinfeldt vs. Löfvén

 

Ursäkta mig.

Fredrik Reinfeldt (m), din människosyn är vedervärdig. 🙁

Stefan Löfvén (s), du är utan ideologi och vision.

Det värsta med debatten var dock inte bristen på visioner eller Reinfeldts tal om lata arbetslösa. Det värsta med debatten var att ni var skittråkiga och extremt jobbiga att lyssna på! Om det är såhär valrörelsen kommer att låta så är det lika att slå dövörat till när S&M tjafsar och siffertrixar. Människor vill ha visioner och målsättningar för politiken; inte miljarder hit och miljarder dit.

Det är uppenbart att det enda säkra kortet för en Rödgrön regeringspolitik — som vänder samhällets utveckling och därmed ökar solidariteten och jämlikheten i Sverige — är en röst på Vänsterpartiet.

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Marianne R Johansson

  Va bra, då var det inte bara mej det var fel på, då jag hade svårt att koncentrera mig och lyssna!

  • Daniel Nyström (inläggsförfattare)

   Hej Marianne,

   Det var verkligen inte bara du. Det var jag och massvis med andra jag känner. Faktum är att jag inte hört en enda som tyckte debatten var bra möjligtvis respektive partis hejarklack på twitter, men de tycker allt respektive parti gör är bra — oreserverat.

   Vänligen,
   Daniel

 2. Thomas Karlsson

  Jag kommer aldrig mer rösta på något Alliansparti!
  Alliansen har misslyckats med precis allt! Arbetslösheten är ungefär lika hög nu som för 8 år sedan, att fler är sysselsatta är irrelevant statistik eftersom arbetslöshet alltid mäts i förhållande till aktuell befolkningsmängd och den har ökat ännu mer! Alliansen har aldrig haft för avsikt att hjälpa de arbetssökande utan de har enbart avsett att göra de arbetslösa mer desperata så att de överger sin ”lathet”, och sjukskrivna slutar simulera, och tar de jobb som Alliansen tror existerar! Jobbskatteavdragens syfte var att få dessa lata arbetslösa att anse att det är mer värt att ta ett lågavlönat deltidsjobb än att fortsätta svälta som arbetslös! Alliansens sänkning/borttagning av arbetsgivaravgiften för unga under 26 var extremt korkat och totalt verkningslöst eftersom alla unga börjar sina yrkesliv med att vara arbetslösa eftersom företagen inte kan anställa varje ny generation som examineras varje vårtermin! Det enda resultatet av arbetsgivaravgiftssänkning är att de arbetslösa äldre än 26 blivit oanställningsbara, för dyra! Alliansens avsikt att straffa/plåga/förnedra de arbetslösa för att pressa dem att ”välja” att upphöra vara arbetslösa, är anledningen till att Alliansen förra året i lag återinförde slaveriet i Sverige där nu kommunerna tillåts behandla de arbetslösa som tvingas ha det förnedrande försörjningsstödet som arbetslöshetsersättning som om de vore kriminella och tvingas bestraffas med oavlönad samhällstjänst på heltid utan tidsbestämt straff då de tvingas arbeta utan lön åt kommunerna, som exempelvis åt ”Viva resurs” i Umeå! Även FAS 3 infördes som en form av slavarbete där arbetslösa tvingas arbeta utan att ges avtalsenlig lön! Trots att dessa arbetslösa tvingas arbeta heltid så har de inte fått del av något jobbskatteavdrag, så för dem lönar det sig definitivt inte att arbeta!
  Det var Alliansregeringen som drev igenom FRA- och IPRED-lagarna, och det var Alliansregeringen som beslutade att TV-licens ska betalas även för datorer och mobiltelefoner!
  Alliansen har låtit skolan och sjukvården plundras av giriga riskkapitalbolag, samtidigt som PISA-resultaten aldrig varit sämre än efter 8 år av Alliansregerande!
  Järnväg och övrig infrastruktur förfaller, och försvaret hade inte ens pengar… nog att skicka upp JAS-plan för att möta Ryska bomplan som övade kärnvapenattacker mot Sverige, och Alliansen sålde de utsläppsrätter Sverige inte behövde själva istället för att låta dessa förfalla och atmosfären slippa dessa utsläpp! Danska studenter får 7200 kronor varje månad i studiebidrag medan svenska studenter enbart får 2700 kronor varje månad! Svensk ekonomi är alltså extremt misskött, ”bankkontot” må vara fullt men samhället, försvaret o infrastrukturen o skolan o sjukvården o…, förblöder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.