Näbbstövlar

NÄBBSTÖVLAR OCH PALESTINASJÄL

På en svinblink är jag tillbaka till sista året i grundskolan. Min kompis kom efter jul till skolan i ett par högskaftade näbbstövlar ,ofodrade och rätt så kalla vilket hon inte sa något om på någon månad.

Själv ville jag vara en aning annorlunda så jag vägrade högskaftade och fick köpa ett par kortskaftade. Vilket resulterade i att man jämt har SNÖ i dem. För på den tiden hade vi SNÖ – det minns jag tydligt.

Min palestinaSJAL var SVART, det fanns även röd och blå men min skulla vara SVART. Hade även en sådan där grupp 8 – märke på bröstet som storasyster hade gett till mig. En till sak som några av oss frenetiskt stickade var en "TUB", typ bara skaftet på sockan. Den trädde man över huvudet och använde som mössa.

Snacka om välrustad på huvud och hals men rätt kall på foten.

Och nu börjar detta mode komma igen – RÄTT KUL men jag avstår.

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Gunnel Forsberg

    Oj vad mycket nostalgi det där väckte. Jag kan se framför mig jag och mina barns far – BÅDA hade vi näbbstövlar och lusekoftor. Näbbstövlarna var verkligen svinkalla – men som sagt – ingen snö kom iaf in. Hur glasögonbågarna såg ut ska vi inte tala om!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Näbbstövlar hade jag aldrig däremot ett par riktiga lappskor av renskinn som man sladdade runt på, halkiga som tusan och inte heller dom, speciellt varma 😀

    Idag fattar jag inte tjejerna som springer runt i tunna gympadojor när det är minusgrader, undrar om dom verkligen har det så dåligt ställt hemma att dom inte har råd med varken kläder eller skor. Eller har dom fallit för något som ska vara mode? Gissar på det senare alternativet. Ha det bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.