Nätverka

I förrgår hade jag besök av bloggkompisen Lars-Göran Halvdansson här bredvid. Vi drack kaffe och utbytte en hel del idéer och funderingar kring just att ensam är inte alltid så stark.

Jag propagerar rätt ofta för att samverka och jobba tillsammans för att hitta ett starkt fundament att utgå ifrån. Att delge sin erfarenhet till andra som antigen kan ta den till sig eller helt dissa dem gör att man växer som människa.

MEN men att akta sig för att bli en aldrig sinande källa som andra bara öser ur. Det måste finnas en win-win situation så att ingen känner sig utnyttjad. Att se andra växa är så tillfredställande.

Hanäbäst

 Augescunt aliae gentes, aliae minuuntur; inque brevi spatio mutantur saecla animantum et quasi cursores vitae lampada tradunt. 
 

 "En del folk ökar, andra minskar; och på kort tid förändras de levandes släkte och lämnar likt löpare facklan vidare. "
(Lucretius, De Rerum Natura) 

 

 

5 kommentarer

  1. Lars Valler

    Quidquid latine dictum sit, altum videtur 🙂

    Människan äro nu sådan att man söker ledare, söker visdom men i sin enfald följer människan minsta motståndets lag vilket kan leda till nazismen, fasicmen och andra ting där att dela med sig av sig själv ses som en svaghet utanför gruppen. Tur att det finns de som inser att man kan man får och framför allt vill dela med sig utan förbehåll!
    Låt din kraft föda!

    Upskattade bloggens verkliga innehåll och avslutar med

    Nemo enim fere saltat sobrius, nisi forte insanit ty Tom glömde slutet, ingen dansar nykter, om man inte är vansinnig

  2. Lotten Lindström

    Håhå! Ni vet alla hur man får en språkfrökens hjärna att kvittra så här i terminsslut! Vi talar och skriver ALLDELES för lite latin i det här landet! 😀 Ska nu försöka att inte låta mer än det milda vansinnet ta vid, och rätta vidare! *trallar Uggla på vägen ut*

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Jag har gjort en massa tester tidigare och var det en sak som lyste klart och tydligt genom alla tester så var det att jag tyckte att ensam är starkast. Nämen Maria, så kan det väl inte vara, fick jag höra av en handläggare jag hade. Varför inte sa jag, om jag vill att något ska bli gjort, då gör jag ju det själv istället för att lita på att andra gör mitt jobb. Så tänkte jag, men förtsår att man kan se det på oändligt, många olika sätt. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.