Änka – 7 månader

Jag har nu varit änka i 7 månader.

Med facit i handen så kan jag erkänna att det var en berg och dalbana utav dess like men att det har gått över förväntan. Jag tror att det också har att göra med det oerhört fantastiska stöd som jag mött av alla medmänniskor runt omkring mig – alla vill mig så väl.

Det finns vissa saker som jag grunnar på väldigt mycket och som blir som små fixa idéer. Sånt som folk har sagt till mig i all välmening utan så mycket tanke men som har utvecklats till något mer hos mig.
"Du kommer aldrig att hitta någon som Sven"

Sven var "love of my life" den människan som jag skulle bli gammal med men nu blev det inte så. Jag känner att jag kan inte leva på det längre utan måste utvecklas framåt. Han finns inte längre, han var en fantastisk människa men hur många fler fantastiska människor finns!!??

Det måste ju finnas mängder med fantastiska människor som lever.
Man eller jag vill inte heller sätta en gloria på honom bara för att han inte finns – han var en människa med fel och brister som alla andra. För mig är det viktigt att inte sätta honom på någon pedestal och försköna honom bara för att han inte finns längre – det hjälper inte till.

Jag kan inte hellre jämföra människor. Alla människor är egna individer på gott och ont och jag VÄGRAR att börja jämföra dem mot varandra. Jag får taggar ut, nackhåret reser sig och jag blir nästan ilsk. Varför jämföra när varje människa har sin historia med värderingar och mål.

Nej, jag kommer aldrig att hitta någon som Sven igen men är det verkligen vad jag vill? 
Är det verkligen det jag ska ägna resten av livet åt att hitta en nära kopia – är det så?

Nej, inte för mig!!!

Hanäbäst

Två andra som inte finns längre Jeff Buckley & Ted Gärdestad

12 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Nej, jag tror precis som du själv skriver, du vill egentligen inte ha en ”ny” Sven, han var den har var och du eller ni valde varandra för dom ni blev tillsammans. Man brukar ju säga att det finns alltid en till allihop, och om du vill så hittar du säkert en ny livskamrat men han får ta att du haft en annan innan och som inte kan mätas tillsammans, men var och en för sig så är vi alla unika, även en eventuellt ny man. Ha det bra!

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Er relation var er unika, egna relation och den kan man inte ersätta. Men det finns massor av fina, unika människor runt omkring oss. Ta vara på dem, som vänner, som glädjeämnen. En dag kan någon utkristalliseras som en alldeles speciell människa, det vet man aldrig.

 3. Ingela

  Kloka ord från en fantastisk kvinna.
  Gläds åt det som är,jämför inte. Att leva och njuta av varje ögonblick är det viktigaste. Det som sker det sker,vi kan inte påverka det så mycket för det ÄR livet.
  Ett citat;
  Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen;
  en tid för födelse, en tid för död
  en tid att plantera, en tid att rycka upp

  en tid att gråta, en tid att le
  en tid att sörja, en tid att dansa
  en tid att ta i famn, en tid att avstå från famtag
  en tid att skaffa, en tid att mista
  en tid att tiga, en tid att tala

  en tid att älska
  Kram Ingela

 4. ingemar wahlström

  Jag hade faktiskt ingen aning om din bakgrund.Men jag har genom åren sett många bygga upp ett bra liv även om det kan ta både kortare och längre tid sedan en partner dött. Men det känns som du kommit väldigt långt på den vägen, även om han alltid kommer att finnas kvar som en osynlig resursperson för dig.
  Jag brukar bara krama kvinnor som så att säga finns i rummet. Men i ditt fall skickar jag en kram varm som soffan i Buick -48 en solig sommarkväll.
  Och ja, bilderna kommer så småningom:).

 5. Marja Granqvist

  Oh nej, man ska inte jämföra människor. Alla har sina goda och dåliga sidor. Du kommer att träffa en ny man att tycka om, inte för att han är som Sven, utan för att han har något alldeles eget som tilltalar dig.
  Jag beundrar dig verkligen för din styrka. Kram

 6. Karl-Gustav Sjöström

  En sådan ”klok” kvinna som du torde få svårt att värja sig från en fortsatt liv utan partner. Lycka till när den dagen kommer, när du är beredd att ersätta ”den bäste” med den näst bäste!

 7. Lisbet Olofsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-07-13 08:22)
  Kalle – oj vad rörd jag blir. Jag känner mig inte som en klok människa utan bara som någon som måste hitta vägen ut. Och har du lyckats så ska ju jag också det. Tack för kommentar

 8. Lisbet Olofsson

  Svar till Marja Granqvist (2010-07-12 23:17)
  Tack Maja för dina fina ord.
  Jag söker inte utan jag trillar väl över någon till slut. Intressant och spännade elle rhur.

 9. Lisbet Olofsson

  Svar till ingemar wahlström (2010-07-12 13:57)
  Tack vännen, den kramen värmde.
  Japp ibland blir livet inte vad man tänkt sig men vad har man för förväntningar på det ..egentligen?
  Människor föds och dör….that´s ral life.
  Tack för kommentar

 10. Lisbet Olofsson

  Svar till Ingela (2010-07-12 09:07)
  Ingela raring…
  TACK, tack….
  Du är själv en fantastisk kvinna och vän. Även om jag inte hinner förbi etc, som jag tänkt.

 11. Lisbet Olofsson

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-07-12 09:04)
  Tack, jag tror det … jag tror det kommer att ordna sig eller jag VET att det gör det. Det är sn eksön känsla att luta sig tillbaka på.
  Tack för kommentar

 12. Lisbet Olofsson

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-07-12 07:54)
  Hej och tack för dina fina ord.
  Jag försökte leta rätt på dig på wheels men det var ju tjockt med folk.
  Tack för kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.