Skämmas

Jag har fått höra vid några tillfällen att jag ska skämmas över mina utlåtanden. Detta har jag otroligt svårt att fatta varför jag ska det!!

Om jag tycker en sak så tycker jag en sak. Då säger jag det och de som känner mig väl vet att jag inte uttalar mig hur som helst om saker. Jag slänger inte ur mig "viktiga" saker hur som helst utan att tänka både en och två gånger på det.

Ibland känns det liksom väldigt legalt att försöka trycka ned mina tankar och åsikter för att de inte passar mottagaren, de blir illa berörd av vad jag säger och försöker skuldbelägga mig för mitt uttalande.

Det funkar inte på mig. Det som verkligen betyder något för mig – det säger jag. Respekteras jag inte för det så avslöjar ju mottagaren att de inte kan skilja på mig som person och det jag tycker. De slår ihop det och säger att jag borde skämmas!!??

Säger det inte mer om hur mottagaren är/tänker, agerar och värderar än mina ord?

Ska man skämmas för sina åsikter?

4 kommentarer

  1. Karin Klerfelt

    Du är smart och modig. Själv tycker jag att det ibland är svårt att skilja på sak och person. kul att se dig här och att du verkar vara i full gång! Har du övergett ambassaden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.