Göra sitt bästa

Vad jag tycker illa om uttrycket … GÖRA SITT BÄSTA..

Har du tänk på vad du menar med meningen ’GÖRA SITT BÄSTA’.

För mig betyder det att att alltid vara på topp, alltid prestera sitt yttersta, pressa sig varje gång till utmattningsgräns.

En maratonlöpare som varje träningspass, varje tävling presterar sitt yttersta.

Är det vad du vill dina arbetskamrater, din familj och DINA BARN ska utsätta sig för??????

Att hela tiden ligga på gränsen till att vippa över i allt de gör?

Inte undra på att det föds sjukdomar som utbrändhet.
NÄR FÅR VI BARA VARA – UTAN ATT PRESTERA MAX…

6 kommentarer

 1. Kicki Axengrip

  Hej Lisbet!
  Intressanta tankar du har. Jag tolkar inte uttrycket som du gör. Utan jag tänker nästan tvärtom. Att varje person, vid olika tillfällen, gör sitt bästa utifrån dagens förutsättningar. Om jag har sovit dåligt och mår halvrisigt men ändå går till jobbet. Då lägger jag ribban lägre men gör mitt bästa för att få någonting gjort. Jag kanske jobbar på fjärdedelsfart men jag gör ju ändå mitt bästa.

  Att göra sitt bästa behöver inte vara att prestera max. På Spinningen uppmanar jag deltagarna att välja nivå på cyklingen – hårt eller lätt. Sedan får de göra sitt bästa utifrån detta 🙂

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Jag tycker nog att det är befogat med uttrycket att göra sitt bästa. Jag brukar använda det varje gång jag får en uppgift, där jag enligt mening saknar kompetens, men där den som ber mig utföra den tror att jag har den. Att då säga att jag bara kan göra mitt bästa är väl ändå ganska befogat? Alternativet är förstås att inte ta på sig uppgiften ifråga.

 3. Berith

  om jag gör mitt bästa dvs så gott jag kan, kan ingen begära mer än så. Men jag har inte gjort för lite heller.. för den skull nehöver jag inte pressa mig till det outhärdliga.

 4. Anne-Marie Mäkelä

  Jag känner inte att jag måste pressa mig för att göra mitt bästa. Har jag en bra dag så blir det bättre, har jag en dålig dag, dåliga förutsättningar så går det mindre bra, men jag gör nog alltid så gott jag kan utan att känna mig pressad.

 5. Lisbet Olofsson

  TACK ALLA för era underbara KOMMENTARERE – härligt att ni tar er tid att svara.

  Det är så skönt med folk som tänker till och kan vända in och ut på ord och uttryck. Att vi TOLKAR olika är så underbart och man förstår att kommunikation är svårt. Helst när man har olika tolkningar på mångt och mycket.

  TACK FÖR DEM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.