JobbID

Har börjat mer och mer fundera över varför man frågar om folks yrken. När jag jobbar med stressade människor så märker man hur mycket jobbet betyder.

Alla frågar vad man jobbar med, man identifieras genom det man gör inte för DEN MAN ÄR. Jag tycker det är sorgligt att man inte intresserar sig mer för en människa hur den mår, funderar över, värden i livet och intressen.

Det svänger ju rejält också vilken STATUS ett jobb ger. Fråga de som vill göra så litet som möjligt och tjäna så mycket som möjligt. Använda pengarna till att åka och jobba/plugga i andra länder.

Varför frågar du vad andra jobbar med?

 

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Jag tror att man mera gör det för samtalets skull och inte för att man egentligen, verkligen behöver veta. Det är precis som med vädret, man snackar väder fast hur intresserad är man när man vet om solen lyser eller inte? Visst är människan bakom sitt eget namn, mer intrssant än vad han/hon jobbar med, jag håller med. Ha en bra dag!

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Jag gör nog det också, men inte för att därigenom få ett sätt att ”värdera” personen ifråga utan i stället för att det om man vet hans eller hennes jobb blir så mycket lättare att föra ett samtal.

 3. Björnie..

  Men vem är DU, Lisbeth.. hur identifierar du dig för dig själv? Norrlandsraggarstuket…, bilägarköret.. hålsofantomen.. Em.. VEM är Lisbeth egentligen..
  När du nu tog upp att yrkesidentitet är någto folk gömmer sig bakom..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.