Hysterisk kroppsfixerad vs gravid

Jag blir lite förundrad över kvinnor som nära på osunt jagar någonslags tanig kroppsideal med onormalt mycket träning, enormt mycket fokus på lightprodukter, keso, banan och ägg.
När de blir gravida så rasar hela den kroppsfixerade världen och man tänker lite vagt att hur ska det nu gå.

Hur mår man då när kroppen börjar förändras och man sitter fast i synen på att den ska vara perfekt slimmad med inget putande här och där? Måste bli påfrestande för psyket pch tärande.

Eller så är det bara nått jag tror…..

8 kommentarer

 1. Veronica Jonsson

  Sen snart en vecka tillbaka så är jag snudd på totalfixerad att allt överflödigt måste bort. Jag vet att går jag in för det så byter jag en ätstörning mot en annan men jag kommer ur en hjärtsläkt, båda sidor har problem… och motionera är ju i det närmaste omöjligt… så vad gör man? Jag drömmer vidare om viktminskning utan motion till dess att benen är i sånt skick att dom är användbara…

 2. Lisbet Olofsson

  Svar till Veronica Jonsson (2011-11-25 08:13)
  Fokusera på vad du kan göra – börja med att äta bra mat. Synd du är så långt borta och att vi inte börjat uppe hos dig än med InYourMind.
  Vi kör mycket coaching etc.

 3. Helena Nilsson Springare

  Det är sjukt och äckligt när gravida kvinnor tänker på sig själv i första hand, vad de har på sig i andra hand och på barnet i tredje eller fjärde hand.
  Läste om hur Victoria Beckham valt kejsarsnitt på samtliga av sina stackars barn ca 3 veckor före beräknad förlossning för att inte ”gå upp onödigt mycket och barnen klarar sig ju ändå utanför mammakroppen” Fy FAN vad sjukt. Och ändå är hon en ”hyllad” modeikon fast hon borde dömas till hundra piskrapp med vatten o brö för försumlighet av sina stackars barn *rysa* Inte konstigt att ”vanliga” gravida svenssonbrudar apar efter…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.