Dålig mamma

Jag har träffat några småbarnsmammor som har ventilerat lite av deras vardag. Några av dem är väldigt frustrerade över att i övriga ögon kallas "dålig mamma".
Det kommer tidningar där det står hur barnet ska utvecklas, bvc talar om när inte kurvor följs.

Är man då inte en "van" mamma är det lätt att dras med av denna hysteri av kokande av tuttar som ramlar ned på golvet, när vanlig mat som ska ges vid viss ålder, sovtider och när började din unga ett krypa?

Och detta eviga onda ögat till dem som tar med en sovande bäbis i vagnen på festen, när föräldrarna är nyktra. Kan någon förklara:
VARFÖR ÄR DET FEL.

Allt skapas ju utav omgivningen och åter igen media, alla bäbistidningar etc.
Jag önskar alla nyblivnda mammor har en van mamma att prata med och diskutera – alla är ju individer och har olika behov.

SY en BÄRSELE – detta är något av FlowerPowertänk

 

Etiketter:

10 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Kommer osökt ihåg då Theresé var liten. Vi hade ett par bekanta, som då var i 70 årsåldern och som alltid, det spelade ingen roll när, var eller hur, då vi var där och hälsade på, så skulle det bjudas på whiskey till kaffet. En liten sluring, själv tog dom ingen och man fick inte tacka nej. Den där gången var det så min tur, det var en söndag, vid lunch tid och när vi hälsat på dom skulle vi åka och handla… fy vad jag skämdes. Gå och dra runt en liten baby och stinka whiskey på en söndag… usch då ba 🙂

  2. Maja Larsson

    Ja visst kan det vara så. Men det är faktiskt inte bara nyblivna mammor som tänker så. Många av mina vänner vägrar besöka ”öppna förskolor” eftersom det är så kravfyllt. ”Jag gör så, mitt barn gör så, min man är minsann så” osv.

  3. Helena Larsson

    Det där är jättejobbigt och jag tror att det blir hispigare och hispigare i samhället om hur man ska vara som förälder… Lite trist tycker jag.
    Hoppas jag inte störde kursen när jag hade Isabelle med men jag upplevde det som högt i taket. Helt ok bara man inte stör, tycker jag men jag har inte upplevt det lika högt i taket på andra ställen. Nu är damen snart 3 år 🙂

  4. Lisbet Olofsson

    Svar till Inga-Britt Gustavsson (2012-03-03 23:46)
    Dumt av mig -menade mamma för första gången.
    Unga Människor har inte samma självförtroende när de bombarderas med andras tyckande och tänkande och jämförande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.