Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Det fattas inte snö. Den skulle bara i fler…

Det fattas inte snö. Den skulle bara i fler fall fallit i fjällen och fått finnas i fulla vattenmagasin till hösten. Med stående reaktorer har vianvänt mycket av vattenmagasinen nu. Det blir hejjigt om V o MP skulle börja kräva permanent nedstängning av än fler reaktorer än de som stått i vinter.Måtte de aldrig få chansen, aldrig få tillträde till Rosenbad.

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Svar till Paul Redstig (2010-02-27 23:34)
  Det är oroande att många socialdemokrater inte tycks ana vilka ständiga kompromisser som ligger framför vid ett maktskifte. Det är nog rätt vanligt att man tror att S ”kommer att bestämma som vanligt”. Med Ohlyansen och några av medlemmarnas ”räknesätt” skulle vi kunna drabbas av ett kännbart systemskifte.

 2. Jonas E

  V och MP har rätt i så sätt att vi behöver alternativ.
  Är ytterst glad att jag har pelletsuppvärmning numera i stället för el som tidigare, inte bara för pengarnas skull, utan att pellets ger en bättre värme i huset än elen.
  Hur mycket av de skenande elpriserna beror på att det är privata intressen som styr elen numera?.
  Kan man skylla allt på elbrist?.
  Jag inte uppfattat det som att V och Mp vill stänga av kärnkraften bara sådär, utan att det skall göras i mån av möjlighet.
  Än så länge så är den möjligheten liten.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-02-28 10:03)
  Man får hoppas att svenska folket tar sig tid att göra det. Objektivt och utan att ”göra som man alltid gjort”. Nu är det långt ifrån ”som vanligt”.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Jonas E (2010-02-28 12:19)
  ”Naturvärmen” tycks värma mer, i alla fall som det känns. Jag har tyvärr eldat för sällan i år. Gissar att jag passerar mina vindkrafts-KWh med marginal. Blir nog en trist sluträkning. Meningen är annars att vi som kan ska elda, dra ner temperaturen och köra tvätt- och diskmaskin när bristen driver upp priset på dagarna. Eller när vi är nära effekttaket.
  Statligt monopol kan ofta driva upp kostnader minst lika mycket som konkurrensutsatt ägande. Ibland kamoufleras det genom att kostnader täcks av skattemedel.

 5. Jan Nilsson

  Svar till Jonas E (2010-02-28 12:19)
  Känns bra att du har en realistisk syn på kärnkraften.
  Apropå alternativen. Det skulle kunna vara så att MP medverkat till att det blivit en klart ny syn på alternativen hos Moderaterna. De beräkningar MP presenterats hittills är dock inte realistiska på en fläck. Inte deras massiva bränsleskattehöjningar heller. Själv är jag övertygad om att vi behöver en bred mix och betydande tillskott av el i Sverige oc Europa. Särskilt som vi ska börja ersätta en massa tankerlaster olja med el i våra bilar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.