Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Svenskt Volvo

Jag är så hemsk och smygnationalistisk att jag helst vill se ett svenskt Volvo PV.

Den svenska kronjuvelen lär kanske hamna i det hejdlöst kopierande kommunistkapitalistiska Kina ändå. Jag gladde mig iaf när jag såg den här artikeln om att de svenska och svensk-amerikanska konsortierna är beredda nu när det går trögt för Geely.

En lösning som bromsar och sänker Volvo vore värst, då hjälper det inte om den skulle ha blågul färg. Däremot gärna en bra och kapitalstark lösning som inte utesluter internationellt samarbete, men låter hjärtat och mycket av tillverkningen förbli i Sverige.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Jonas E

  Jo nog skulle man gärna se Volvo som helsvenskt igen, och egentligen så skulle det nog vara bäst för Volvo i längden, efterssom att svenska varor har ett betydligt bättre kvalitetsrykte än kinesiska.
  Risken är ju att det i framtiden med kinesik ägare kommer att dyka upp en massa kinesiska kopior på volvo: bilar, reservdelar, tillbehör med tveksam kvalite, och därmed dra ner Volvos rykte i slutändan.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Jonas E (2010-03-21 01:10)
  Vi har haft ett bättre kvalitetsrykte, det vill till att vi behåller det. Inte självklart. Vill till att vi hävdar oss i konkurrensen. Både vad gäller skola, utbildning och industriutveckling.
  Jag tror att det är av yttersta vikt för ekonomi och välfärd att vi behåller också industri här hemma. Men inte på det sättet att staten blir företagsägare. Brukar gå dåligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.