Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sverige i nytt ljus. En av ”nysvenskarna”…

Sverige i nytt ljus. En av "nysvenskarna" som var med runt i Europa hade fått med ett ord av sin pappa. Det var att hans barn skulle få se att Sverige är ett mycket bra land. Eleven kommenterade saken ibland och jämförde med det vi såg. Sjöng också med mycket högt när "Du gamla, du fria" sjöngs på Röbäcksslätten vid hemkomsten. Vad och hur ett land är handlar om oerhört mycket mer än politik. Politiker i allmänhet skulle antagligen bli smådeppade omde verkligen insåg hur lite politiken i regel påverkar upplevelsen av landet. (När det inte handlar om kommunism, nazism eller andra totalitära system)Trots många brister i vårt land, flera elever påtalade t.ex. hur mycket hövligare och trevligare människor kan bemöta varandra på kontinenten, så har vianledning att vara mycket glada över vårt Sverige. Jag har varit i rätt många länder, bott i ett av dem, men aldrig velat bo permanent någon annanstansän just här. I Sverige. I Västerbotten.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-06-06 16:33)
    Absolut, det finns också mycket positivt att lära överallt. Att man föredrar sitt hemland betyder inte att man inbillar sig att vi gör allt bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.