Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Nåt speciellt med Finland

Jag har en viss klockarkärlek till Finland och dess kärva, tjuriga problemlösningsförmåga.

Inte nog med att de brukar stå för stora delar av försvaret av Sverige, Finland driver även kriget mot snön med stor framgång. Enligt vissa bedömare är de bäst i världen på saken. Helsingfors flygplats har t.ex. inte varit stängd p.g.a. snö sedan 2003. Då låg verksamheten nere en halvtimme.

Kan man importera Sisu?

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

 1. Bo-Gunnar Wikström

  Men Jan, i Sverige har vi ju detta med anbudsförfarande, som ju de borgerliga tycker är räddningen för hela samhället. Man tar där bara hänsyn till ekonomin, så det innebär att den som lovar att sköta det sämst = billigast, är den som får anbudet. Titta inne på bostadsområdet där jag bor, det kommer en liten traktor som knappt orkar styra bort snön. Gatorna är nu så smala att det i stort sett inte går att möta andra bilar. Man kanske skulle ställa lite krav i anbudförfarandet också, i stället för att ta det billigaste anbudet, och sen blunda för verkligheten.
  Det här gäller inom de flesta områden.
  Tänk att flyga pannkakor från England, till Sverige, för att det var billigare. Otroligt bra för miljön och den lokala verksamheten. Ja det är ju den världen regeringen strävar efter…..räddningen för allt = billigaste anbudet ???

 2. Jan Nilsson

  Svar till Bo-Gunnar Wikström (2011-02-08 09:20)
  Vet du någon socialdemokrat som inte tycker att man ska ta in anbud när man anlitar entreprenörer? Tycker du man skulle tala med någons svåger bara rakt av?
  Regeringen har ganska lite med skottningen att göra, men framför gärna dina synpunkter till gatuavdelningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.