Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Behövde inte luras alls

Vi har landat lyckligt i Falmark efter en bra hemresa med mycket sömn. Det gick med några minuters marginal på Arlanda. Löftet i Mombasa att vi skulle få bagaget till Guldstaden var inte så mycket värt när det sattes upp emot svenska tullregler.

Vi hade passat på och växla tillbaka KES och USD under det korta uppehållet och hade inte de stora marginalerna när vi vid incheckningen fick höra att våra stora väskor låg kvar och snurrade i ankomsthallen. Det blev ett rejs för tre av oss, men vi hann.

Det lilla bedrägeri jag planerade igår gällde en avskedsgåva jag fick i Kenya. En tung hövdingakäpp, ganska lik en svensk gammelmanskäpp i modellen. Den skulle fungera finfint som vapen och jag misstänkte därför att det kunde bli problem att få in den i planet. För väskorna var den för stor.

Jag övade som bäst på att halta förtroendeingivande (lite som någon Dr. House enligt Patrik) när det skedde ett missöde och själva handtaget gick av. Sen fick den plats i en av väskorna. Den är redan omhändertagen av den som ska fixa den så att den tål vardagsbruk.

Jag och Julia satt längst fram i skellefteplanet och hon fick gå ut och vidröra marken som etta. Allra först skulle hon åka till mormor och morfar och kramas. Sen skulle hon borsta tänderna och därefter kramas lite till.

Det är onekligen skönt att komma hem.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-05-30 16:05)
  Tackar så mycket! Har inte hunnit dit än. Sitter på skolan i Skellefteå och funderar på om jag ska hem eller inte. Måste vara här på onsdag 0800, men har ett viktigt möte hemikring i morgon.
  Det är skönt att vara ”hemma” i alla fall. Som vår yngsta resenär sa, Borta bra, men hemma bäst.
  Hur länge stannar ni Over there?

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Vi lämnar Chicago den 9 juni och landar såldes på Arlanda den 10. Till Brån kommer vi mitt på dagen den 10. Den 11 juni skall Peggy spela i glashuset i Umeå – om hon kan hålla sig vaken förstås.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-05-31 03:52)
  Jet lag blues in glass? *s*
  Jag tror er kulturväxling är mycket berikande för er. Självklart mest för Peggy, men även för dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.