Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bjurholm och Vännäs

Är ganska stolt över "mina" kommuner som båda klättrat i Svenskt Näringslivs ranking över företagsvänliga kommuner.

Vännäs har klättrat 23 platser och hamnar på 115:e plats i Sverige. Mycket bra för en Norrlandskommun. I norr tycks vi av någon anledning inte vara lika företagsvänliga, vilket kan få vissa följder. Företag ger arbeten. Något som gläder mycket är de fantastiskt fina siffrorna för allmänhetens, politikernas och de kommunala tjänstemännens attityder till företagande. Negativa siffror för kommunens konkurens med företag kan förbättras.

Alldeles väldigt bra är Bjurholms prestation. Där klättrar man 11 pinnhål och landar som nr 49. Norrlandsbäst! Negativt är att nyföretagandet kunde vara bättre, fast det är bäst i Västerbotten. Att skolans attityder mot företagande ska ha sjunkit så mycket förra året att vi börjar närma oss Sveriges kommunala genomsnitt har jag svårt att förstå. Tänker fråga Katarina Folkesson om den siffran i dag.

Vi tänker dra vårt strå till stacken på Castorskolan. Om någon dag eller två ska jag berätta mer hur vi med början den 7:e maj vill stimulera mer till kvinnors nyföretagande i Sveriges tredje företagstätaste kommun – Bjurholm.

Man ska väl ta sådana här "skönhetstävlingar" med en liten nypa salt, men inte bara strunta i dem heller. En fingervisning ger de.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.