Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

40 % av Sveriges tjejer

Från mobilen

Två femtedelar av Sveriges kvinnliga instruktörer inom gymnasiets Bygg- och anläggningsprogram jobbar på Liljaskolan i Vännäs. Det är inte dåligt. Två av totalt fem.

Det blir också allt fler flickor på de traditionellt manliga programmen. En av fordonslärarna berättade idag för oss i Liljaskolans styrelse att han haft en fordonsklass där det var 13 tjejer och 11 killar.
En annan rolig sak vi hörde var att gruvnäringen slukar alla fordonsförarutbildade flickor man bara får tag i. Jag vet inte om det var i Aitik eller Kiruna man hade uppmätt att de största maskinerna drar 200 liter mindre med en kvinnlig förare – per pass! Drygt 2 000 kronor om dagen är också pengar.

Det var en intressant eftermiddag på Lilja då vi också fick göra en inledande rundvandring med gymnasiechefen i de många lokalerna. Jag gissar att det tar två sammanträden till innan vi kommit runt hela skolan.

Roligt var det att höra att sökningarna ligger så oväntat högt som de gör i dessa tider när gymnasieeleverna blir färre. Lilja håller ställningarna.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.