Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Dåliga verksamheter


Det finns privata verksamheter i välfärd och samhällstjänst som är så generande usla att det gör ont att höra om dem. De är ett hot mot sina seriösa, ofta kreativa och branschledande kollegor. Verksamheter som samhället behöver.

Brister och empatilöshet som ibland kan hittas hos offentliga aktörer ändrar inte bilden på något sätt, ursäktar inget. Dåliga verksamheter ska stängas ner.

Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Isak

  Snacka om att skjuta sig i tån. Hur kan dessa företag räknas som
  seriösa, där deras enda intresse är vinstmaximering. Tycker inte
  du behöver skämmas, tiden har nu börjat komma ikapp dom värsta
  privatiseringsivrarna. Fler avslöjanden kommer inom snar framtid.

 2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Ser du vilka jag vill ha bort?

  Tror du att alla verksamheter organiserade som företag bara har vinstmaximering som intresse?

  • Isak

   Bäste Herr Nilsson du har tidigare försvarat alla privatiseringar, du har även
   tyckt synd om riskkapitalisterna som ”oförskyllt” hamnat i blåsväder. Tycker
   allmänt bra om innovativa entreprenörer, men dom får först visa vad dom går
   för, innan dom får mina pengar. Samma gäller våra pengar när det gäller offent-
   lig verksamhet. Lycksökarna har inte i offentlighetens tjänst att göra. Marknads-
   liberalerna har den märkliga föreställningen att marknadskrafterna är bäst på
   att veta vad som är bäst på vad som är människovärdets bästa. Och oftast så
   krockar dom två, och då är det vinstmaximering som står över människovärdet.

   • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

    Bra att du också gillar innovativa entreprenörer. De kan numera ofta göra nog så mycket för samhällets och skattebasens utveckling jämfört med oss politiker. De är tyvärr få, alldeles för få.
    Ja, jag menar att det är mycket vulgärpropaganda kring fria verksamheter nu. Det framställs som om alla pengar som samhället köper tjänster för går rakt till utdelningar och skattesmitarkonton. För det allra mesta köps tjänster som är efterfrågade och uppskattade av brukarna och som håller hög upplevd kvalitet. Sen finns bedrövelser som inte håller måttet. Om de inte bättrar sig ska de stängas ner. Vad jag förstår riktade även friskolornas riksförbund kritik mot hälsans förskolor.

 3. B-G Wikström

  Hej Jan, det var länge sedan. Jag antar att du minns hur oerhört kritisk jag var mot alla dessa utförsäljningar. Och man kan väl lugnt säga att mina farhågor blivit besannade. I nuläget är det väl snart bara borgerliga politiker som tycker att alla dessa utförsäljningar blivit bra ? Jag tror inte att jag känner någon som tycker att det blivit bra, gör du det ?
  Syftet med alla utförsäljningar är ju inte att göra det bra för konsumenterna utan att göra ett fåtal riktigt rika, samt att man gör det enbart av ideologiska skäl att : allt ska säljas ut till vilket pris som helst.
  Det skrämmande är ju att alla visste hur det skulle bli. Den som är billigast och lovar att sköta det sämst är den som får anbudet. Vem kunde väl ana att de bara skulle försöka roffa åt sig enorma pengar….. Ja det förstod väl 99% av befolkningen, men inte borgerliga politiker ??? Jag tror ju inte att dessa politiker är så korkade, utan detta har blivit precis som man vill ha det.
  Senaste exemplet från uppdrag granskning är ju en känd politiker från FP som är ägare, och det bevisar ju att det är så här ni vill ha det, eller hur ?
  Uppriktigt sagt : Är du förvånad ???

 4. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Hej!
  Så om en socialdemokrat gör något riktigt korkat eller ont bevisar det att socialdemokratin vill det korkade eller onda?
  Tänker du på alla utförsäljningar/privatiseringar/konkurrensutsättningar Socialdemokrater eller Alliansregeringar genomfört?
  Du måste bli lite mindre svepande – då går det att svara. Men jag menar som jag skrivit. Tillsyn ska kunna tvinga dåliga verksamheter att stänga. Vi ska ha bra verksamheter oavsett driftsformer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.