Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Nej, jag avstod


Igår såg jag på långt håll att min favoritaffär hade specialpris på något jag är mycket svag för. Nötter och exotiska snacks. De är inte bara goda, det är så lätt att inbilla sig att de är nyttigare än de är. Jag är en rätt stor konsument.

Men, köpsignalen blev snabbt till stoppsignal. Min favorit Exotic Snacks ville sälja genom att förlöjliga Sveriges 39 000 förtroendevalda. De flesta är fritidspolitiker som till stor del använder oavlönad fritid till att försöka få närsamhället att fungera så bra som möjligt.

20140712-204424-74664267.jpg

Jag avstod från att köpa favoritgodiset, trots ett lågt pris. Tänker försöka avstå framöver också. Jo, visst måste man kunna skämta med politik och politiker. Men i ett allt mer komplicerat samhälle där demokratin av flera orsaker hänger på en skör tråd och många politiker är rätt slitna så behövs det mer uppmuntran än förlöjliganden. Det vore rätt skönt att få använda tiden man lägger ned på den iofs intressanta politiken på annat. På än viktigare saker och på sig och sina närmaste.

De som tar billiga poäng på att trampa på dem som strävar för att hålla ihop samhället tänker jag låta bli att stödja.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Thomas svärson

  Sen har vi en hel del skumma baksidor med just detta företagets nöt-rosteri och emballeringsfabrik osv, så ja, du gör klokt i att bojkotta dem…

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Det har jag ingen koll på så det kan jag inte uttala mig om, men de som idag tar det tidskrävande och ofta otacksamma uppdraget som (fritids)politiker ska inte hånas. Det känns ibland rätt lockande att slippa, särskilt när man har krävande jobb för övrigt som kräver att man jobbar ikapp det man är borta.

   Men, även om jag skulle sluta, aldrig ska jag sitta och tomskälla på dem som sliter och arbetar för det gemensamma.

 2. Thomas svärson

  Självklart håller jag med dig även om detta, reklamen är under all kritik! Bra fritidspolitiker plockar man inte på träd. (Tyvärr känner jag till lite om företaget bakom loggan oxå…)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.