Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Osund centrering

Det vore mycket sorgligt om Skatteverket flyttar sin verksamhet från Lycksele till Umeå. Hela Västerbotten har nytta av ett starkt och växande Umeå, men det behöver och ska inte ske på bekostnad av glesbygd och inland. Det är oansvarigt och upprörande att myndigheten ens tänker tanken på en Umeå-flytt, om man nu verkligen gör det. Det behövs mer myndighets- och verksnärvaro ute i landet, inte bara här, och det är regeringarna som har förmånen och ansvaret att skriva regleringsbreven som borde se till att så sker. 

Umeå och Umeåregionen behöver inte de 30 handläggarjobben tillnärmelsevis så mycket som Lycksele behöver dem. Inte bara som 30 jobb vilka som helst, utan som de jobb det är. Naturresursområdena behöver jobb av olika slag, inte minst ”akademikerjobben”.

Jag tycker det vore positivt om Umeåpolitikerna kunde uttala att man gärna ser att denna verksamhet stannar i den del av ”västerbottenskroppen” där de nu finns, även om man formellt inte har med saken att göra. Det skulle göra gott för den västerbottniska ”vi-känslan”.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.