Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Dagar för Vännäs framtid

Kort kommentar om de pågående kommunstyrelsedagarna i Vännäs…

Det var en viktig och spännande  inledningdag igår. SKL var på plats och kommenterade sin analys av Vännäs ekonomiska läge . Det var mycket bra att alla partier, chefstjänstemännen och facken fick ta del av samma information. Nämnda chefer fick sedan ge sin analys av läget, utmaningarna och behoven framåt. Eftermiddagen innehöll gruppsamtal för politikerna, bl.a.  om de ofrånkomliga prioriteringar vi står inför. Fram till 2020 kommer dessa att märkas för allt och alla. 

Ibland kunde man nästan önska samhället längre mandatperioder. Det tillhörande inslaget av  mer kortsiktig ”skönhetstävling” i politiken är något vi inte har råd med i Vännäs nu. På länge.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Andreas Holmberg

  Längre mandatperioder? Nja, det är nog bra att stå till svars ganska ofta – men det är ju trist att väljarna alltför ofta belönar ”valfläsk”, eller ren populism, istället för att själva engagera sej politiskt på riktigt. Nu är det ju i alla fall nästan 3 år till nästa val (om man inte räknar det famösa kyrkovalet), så politikerna borde ju tänka långsiktigt. Men egentligen är det alltid valrörelse – för den som vill kunna peka på vad man fått uträttat. Och med tanke på allt du ska uträtta unnar jag dej verkligen senhöstens bloggsemester! Här har vi haft brittsommar mest varje vecka ;o).

  F.ö. – off topic nu! – säger förre EFS-förlagschefen Hans Lindholm att det ska vara fritt fram att ge ut din pappa Tores dikter på nytt, för EFS-förlaget/Verbums del åtminstone. Där är (tyvärr!) ingen som helst nyutgivning eller rättighetshävdning aktuell. Nyutgivning i tryck och/eller på nätet – inför jubiléet 1919 – hänger alltså bara på er efterkommande och ert tillstånd (fram till 2068). Vad sägs? (Jfr vad gäller just sångerna eventuellt även mina mycket modesta bearbetningsförslag på http://www.efsidag.blogspot.se/search/label/Tore%20Nilsson – kanske ngt för nya Lova Herren?).

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Ja, har varit bloggsemester en tid. Har behövts.
   Därav också extremsent svar. Har helt enkelt inte varit in.
   Är inte rätt väg med längre mandatperioder, men ibland kommer önskan att det skulle vara mindre att skämmas för i politiken generellt. Finns delar av den som ofta fyller mig med obehag. Jag är nog för mycket samarbetsman för verksamheten.
   Det finns mycket att göra, men allt mindre tid. Jobbet och politiken är långt ifrån kompatibla just nu.

   Har tittat på dina försiktiga bearbetningar. Kunde nästan hälsa från pappa Tore och säga att det är ok. 😉 för mig är det absolut det. Svaret här kommer sent, svarar även på bloggen för säkerhets skull. Vore roligt om en del kunde ges ut igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.