Linnéa Olsén, Obbola

Umeå Energi – Energitjyvar??

Jag undrar hur det kommer att bli om & när jag verkligen får ett jobb. Undrar om jag kommer att fortsätta vara lika bitter eller om mitt glada, soliga jag kommer tillbaka då?

Alltså, igår kväll så var jag så irriterad att jag ringde och skällde ut en stackars Telia anställd. Ja, min omgivning kan inte ha det speciellt lätt just nu. Barnen kanske måste gå i terapi som vuxna på grund av att deras mor var en bitterfitta när de var små? Naturligtvis måste jag bekosta den då det är jag som drivit dem till det.

Ja, inte är det lätt att vara Olsénare idag inte?

Ok, skall vi tala om Umeå Energi nu då? Vill vi det? Vill vi ens gå där?

Förra månadens elräkning var den högsta vi någonsin haft under alla dessa år här i Obbola. Den låg på sina rejäla 6 347 kronor. Saftigt värre för oss då fyra hungriga barn samt en inkomst inte riktigt är kompatibla med varandra.

När vi då fick denna räkning så drog vi in på all el. Vi stängde av element, luftvärmepump eldade konstant och hade det kolsvart nästan hela tiden just för att vi läste att nästa månad skulle bli rekordhög. Vi tänkte att : Japp, nu blir den INTE högre än så här.

ACK vad vi bedrog oss. Denna månads elräkning var på…*TRUMVIRVEL*

8 521 kronor!!!

Så nu, istället för att komma tillbaka på rätt sida (ekonomiskt då) så kommer hela min lön att gå till elräkningen! (frågan är om lönen ens kommer att täcka elen?)

Min fråga är nu då…Hur i hela helvetet kan elräkningen bli HÖGRE fast vi drog ned på all elanvändning? Och 8 521 kronor??? För EN månad?

Jag förstår inte…

Ja, jag vet. Jag blev kanske för personlig nu. Inte fasen vill ni veta sånt. Men det skiter jag i. Jag skulle vilja veta hur, varför och när elen blev så förbannat dyr?

Hur hög blir nästa månads elräkning då?

Nä, nu säljer vi hushelvetet, flyttar in till stan och bor i en sketen liten etta med alla barnen. Kunde de göra så förr, så kan väl vi göra så nu?!

 

16 kommentarer

  1. Christer

    Varför har ni inte bytt till en annan el-leverantör om du tycker Umeå energi är så dyrt?

    Tar bara ca 1 minut på tex elskling.se

  2. Linnéa Olsén

    Svar till Christer (2010-02-17 14:01)
    Ja Christer… Varför har vi inte gjort det? Det kan man fråga sig. Jag var väl idiotiskt dumlojal och tänkte att elpriserna inte kan nå dessa höga nivåer. Om det bara skiljer några hundralappar så spelar det ju ingen roll, då kan jag vara lokalpatriot. Men nu måste vi nog. Nu är det slut på lokalpatriotismen minsann!

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Fy tusan för en sån räkning, då ska jag vara tackam över att vi ”bara” betalar 400:-/månad i el, fast jag är lite bitter sedan vi av misstag, fick grannens uträknade elpris som hon ska betala per månad…36:-. Hur fasen kan hon ha sååå lite, har hon inte ens kylskåpet på, eller vad? Nåja, jag ska inte klaga, som sagt var, det finns dom som har det värre, ni till exempel.

  4. mor

    Overkligt!! jag skulle faktiskt be att få syna fakturan!
    Chockhöjning vet vi om , men det skulle kanske röra sig om någon tusenlapp drygt för hela året!
    Ni har ju eldat med ved så då borde ju elementen varit avslagna om dom går på termostat.
    Umeå energi gräver guld!

  5. Kristina

    Hm, läser bloggen och lägger ihop ett och annat: förklaringen till er höga elförbrukning måste vara DATORN! Sluta skylla på barnen eller Umeå Energi, det står ju klart och tydligt: Linnéa bloggar, surfar, spotifyar…
    😉

    /din näst bästa energiingenjör

  6. Linnéa Olsén

    Svar till Kundservice Umeå Energi (2010-02-18 14:04)
    Oj, vilken trevlig överaskning att ni hör av er:-)
    Ja, jag måste nog ta och göra det. För konstigt är det att den bara blir högre o högre ju mer el vi stänger av?!

  7. Linnéa Olsén

    Svar till Helena Nilsson Springare (2010-02-17 20:28)
    Ja, vi måste byta energibolag, Men…Jag är nog lite gammalmodig, jag törs inte riktigt. Sen vill jag ju så gärna vara lokalpatriot…

  8. Linnéa Olsén

    Svar till mor (2010-02-17 21:29)
    Ja…konstigt är förnamnet. Men men, vi måste ju ha varmt hemma. Jag skall sluta gnälla och göra något åt det istället.
    Byta elbolag?!

  9. oLa

    Mina största el-bovar brukar faktiskt vara tvätt/diskmaskin och den riktigt stora vintertid, bilen……. Motor och kupévärmare som står på alldeles för många timmar på alldeles för hög värme.

  10. Linnéa Olsén

    Svar till oLa (2010-02-19 16:30)
    Hello!

    Ja, Tvätt, diskmaskin går ju dygnet runt nästan hemma hos oss. Motorvärmaren går faktiskt inte så mycket. Det är när Pär kommer ihåg att sätta på den (vilket är sällan).
    Nå, betala o se glad ut!! Japp…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.