Linnéa Olsén, Obbola

Natten, är mörk och tyst…

Ingen är vaken…Förutom jag då.

I morse (lördagsmorgonen) när jag tog min svarta fara och drog mig hemåt så var bilen så kall så kall och den blev inte varm förrns jag var ungefär halvvägs hemma.

Själv så var jag tvungen att göra som "gammfolket" och ta på mig nattakläder annars så hade jag nog frusit till is. Inte för att vi har kallt hemma, utan för att jag var som en isbit efter den kalla bilresan hem. Så, på med nattakläder, ner i sängen och värma sig med en mysig liten söt Affe(som hela tiden puttade bort mig för att jag var så kall).

Vi pratade om det jag och maken, att nog hade "gammfolket" rätt i vissa saker (egentligen allt). Man skall sova i kläder istället för att slösa på värmen inomhus på natten. För det är ju allmänt vedertaget att man sover bättre när det är lite kyligare i sovrummet, men, å fryser ju kroppen. Så om man klär på sig så sover man bättre!

Vad finns det mer för gamla knep som de gjorde förr i tiden?

Många mattor på golvet för att inte frysa om fötterna?! Smart tänkt. Det och tjocksockar borde göra susen i vårt "gamm"hus!

Är det någon där ute som har fler knep?

Nu menar jag inte bara hur man håller värmen inne, utan även lite husmorsknep.

Sånt som försvunnit med tiden.

Sånt vill jag höra om.

Puss o kram!

4 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Inget slår ju värmeljus 🙂 Jag bunkrar upp med ikeas värmeljus för x antal hundra spänn varje vinter och bränner väl ca 10-20 per kväll. Mysigt OCH varmt! Skinntofflor på fötterna är ju också en hit! (Mina käraste ägodelar) haha…

  2. Anne-Marie Mäkelä

    Du är klok du, visst är det så att man sover helt underbart gott när det är svalt i rummet. Det svåra är att ta sig upp på morgonen, då gäller det att ha tjocksockarna och flanellmorgonrocken nära till hands….

  3. Linnéa Olsén

    Svar till Helena Nilsson Springare (2010-02-21 09:00)
    Ja, sist jag var på IKEA så bröt jag ju svanskotan och istället för att köpa värmeljus(vilket jag brukar göra i mängder varje gång) så var jag ju hög på smärtstillande så jag köpte doftvärmeljus i ofantliga mängder…Så förvisso har vi det mysigt här hemma, men det är en salig blanding av dofter som blandas:-) Ingen direkt hit om jag får säga det själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.