Fulaste byn?

Det finns fortfarande byar i Västerbottens kustområden som är vackra. Men landskapet mellan byarna är ofta massakrerad av skogsbruket och består mestadels av kalhyggen som harvats till lerig skogsodlingsmark. Byarna är hel- eller halvtomma men åkrarna har ännu inte vuxit igen och ibland kan man få se både rådjur, hjortar och älgar beta på de öppna ytorna. En av dessa småbyar (som jag ofta cyklade förbi när jag var i skolåldern och som då var blomstrande och vacker) står dock ut med besked och det är Vadet mellan Hörnefors och Norrbyn. Byn är numera så anskrämligt ful att man överhuvudtaget helst undviker att passera den. Trots att jag av vissa skäl har anledning att ta denna omväg när jag ska åka från Nordmaling till Hörnefors överväger jag ibland att E4an bara för att slippa se eländet.
Gomorron!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  • Pär Andersson (inläggsförfattare)

   Då har herr Sjöström inte sett många byar. Filmen visar en sträcka på knappt en kilometer (min hemby är åtminstone fem gånger så lång).

   • Karl-Gustav Sjöström

    Hur skall jag uppfatta ditt ”herr”? F.ö. var det nog mest det märkliga med ”byn” att jag bara kunde se ett enda hus i den.

    • Pär Andersson (inläggsförfattare)

     ”Herr” syftar på ditt förnumstigt konstaterande att byn skulle vara ”den mest vidsträckta jag kan tänka mig”. För övrigt finns det fler hus i byn men de ligger på andra sidan vägen där det försiggick maskinarbete vilket förbjöd mitt samvete att filma detsamma. Nöjd?

     • Karl-Gustav Sjöström

      Jag ber så mycket om ursäkt för den kritik som jag antydde av din film och för min fräckhet att kommentera den så dumt som jag gjorde. Man kritiserar inte en mästare som du utan att ha bättre på fötterna än jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.