Julklapp till samhället

Jag blev imponerad och även lite rörd när jag läste en kort artikel i VK tidigare i veckan. Tydligen har lokalbolaget Umeå Energi valt att skänka pengar (40 000 kr) till Kvinnojouren och IOGT-NTOs * förening "Medmänniska" istället för att skicka julklappar till sina kunder.

Det kan tyckas att 40 000 kr inte är ett särskilt stort uppoffring för ett sådant stort företag, men för mottagarna och de goda människorna som frivilligt jobbar för att stödja dessa organisationer känns det säkert som en guldgruva.

Därför förtjäner Umeå Energi såväl min personliga respekt som en stor applåd från hela samhället. Jag skrev faktiskt en "applåd" på VKs insändaresida, och uppmuntra andra att göra det också.

Hövligheten och barmhärtigheten i ett samhälle kan delvis mätas av hur de mest utsatta människorna betraktas och behandlas, och Umeå Energi har verkligen visat den rätta vägen. Jag hoppas att fler Umeåföretag också blir inspirerade att stödja samhället genom att satsa pengarna på människor istället på chokladaskar och blommor. 

* International Organization of Good Templars / National Templar Orden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.