Receptet för ni som ville det!

Här kommer äntligen receptet till majsbrödet som jag skrev om förra helgen! Tänk på att jag direkt översatte receptet från engelska, som förklarar varför måtten eventuellt låter lite annorlunda. Varsågod och lycka till!

Majsbröd (Johnny cake)


126 gr vetemjöl

130 gr Saltå polenta

48 gr socker

2 tsk bakpulver

1 kryddmått salt

2.3 dl (244 gr) mjölk

52.5 gr matolje

1 stort ägg (eller två små)

Gör så här:

Sätt på ugnen med temperaturen vid 204°. Smörj en ugnsform (fyrkant eller pajform på max 20cm diameter) med smör, margarin eller lite matolja.  Rör ihop alla de torra ingredienserna i en skål av medium storlek.  I en annan skål vispa lätt ihop ägget (eller äggen), mjölken och matoljan och därefter slå in röran i skålen med de torra ingredienserna. Rör ihop allt men inte för hårt eftersom smeten inte skall vara alldeles slätt! Häll in smeten i ugnsformen och baka i den uppvärmda ugnen i 20-25 minuter eller tills brödet blir en fin gulbrun färg. 

Brödet skall svalnas max 10 minuter för bästa smak!  Serveras med smör och helst honung, men det går bra med sylt också. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.