Den första gången

Jag har ofta funderat över hur det gick till angående flera olika ”första gånger” sedan människa gick på två ben. Jag har svårt att exempelvis föreställa mig hur den första människan någonsin som grävde upp en potatis och höll den fula jordtäckta klumpen i handen kunde tänka för sig själv – Mums! Det här ser gott ut!

Tänk på den allra första personen som tog mormors största bordsduk, knöt på något sätt dess alla fyra kanter till en ryggsäck och därefter hoppade ur ett flygplan med förmodan att det skulle bli jättekul!

Tänk på den första stackars människa som 5000 f.kr. vågade gapa stort för att bli försökskaninen till världens första tandläkare! 

Tänk på den allra första personen som rullade ihop ett blad torkad tobak, satte den ena ändan mellan läpparna, tände den andra ändan och till slut fyllde lungorna med den svidande röken. Tänkte han verkligen för sig själv  – Ååååå …vad skönt!?

Det finns många olika exempel av världens alla första gånger som jag tror blev av tack vare en blandning av kreativitet, geni, vision, nyfikenhet och sist men absolut inte minst en aning galenskap!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.