Snöstorm i Kalamazoo

Ni hörde eller läste säkert om ovädret som skulle slå till i stort sett hela  den norra delen av USA tidigare i veckan?  Jag fick länken till den ovanstående videon från en Facebook:kompis som visar utvecklingen av den rätt så starka snöstormen som slog till i min hemstad, Kalamazoo, MI. Trots att kameran filmade i c:a 18 timmar tar det bara 90 sekunder att spela upp videon tack vara filmen "spolas fram" väldigt snabbt (den så kallade "time lapse" tekniken)!

Videon spelades in från kl. 17 i tisdags tills kl. 11.30 i onsdags och videokameran (en "web cam"visar en vägkorsning som ligger bara 50 meter från huvudentrén till sjukhuset där jag jobbade i 27 år innan jag flyttade till Sverige!  Jag tyckte att det var roligt att titta på ett sådant bekant område och jag hoppas att ni tycker att videon är intressant och därmed värd de 90:sekunderna det tog att titta!

2 kommentarer

  1. Anders E

    Har släktingar som bor i Duluth, Minnesota vid änden av Lake Superior och när de var på sverigebesök för ett antal år sedan visade de bilder på 2-3 meter höga snödrivor och som enligt dem var hårda som betong p.g.a. vinden från sjön. Det verkar som om allt stort händer i USA 😉 Vi svenskar brukar skoja om man alltid ska vara värst ”over there” men jag hoppas att det tas emot som ett försök från vår sida att vara lustiga 🙂 F.ö. så är jag väldigt förtjust i USA som land och den amerikanska mentaliteten som har vissa fördelar framför den svenska dito även om inte allt är bättre.

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Anders E (2011-02-04 18:42)
    lol…t.o.m. jag själv skojar om att ”allting är större i USA”! USA har sina problem men det är ändå ett härligt land med trevliga invånare och ett gudomligt landskap!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.