Lite för mycket

Intressant nog har jag märkt i år att jag antagligen har blivit så pass svensk att  vissa kulturändringar här i USA känns lite överdrivna t.o.m. för mig!  Igår kväll åkte vi in till den gulliga lilla staden, Coloma, där vi åt pizza till middag och därefter gick på bio. Det var först därinne i restaurangen att jag förstod hur "hyperaktiv" USA har blivit!

Inne i pizzarestaurangen fanns en tv-skärm i bokstavligen varje hörn och varje skärm visade olika program!  En skärm visade sport, en visade tips på olika husrenoveringsprojekt, en visade ett barnprogram, och en visade ett nyhetsprogram!  Samtidigt spelades gräslig hårdrocksmusik alldeles för högt överallt i restaurangen och till råga på allt blåste luftkonditioneringen alldeles för kallt!  Är det verkligen meningen att man inte skall prata med den person som man i sällskap medan man äter? Jag kände mig nästan stressad av alla dessa onödiga intryck runt omkring och inte minst av att frysa lite grann! 

Direkt efter vi hade ätit klart körde vi fram till biografen och valde en film som heter "Soul Surfer" (som vi kan högt rekommendera när det kommer till Sverige). Filmen var mycket bra men jag blev nästan överraskad över de religiösa antydningarna som filmen bestod av. Innan filmen började fick vi titta på kort "trailer" av en kommande film (vars titel jag inte minns) som också hade en ännu starkare religös anknytning! Jag visste att religion spelar en stor roll här i USA, men det kändes för mig lite kusligt att fatta att religionspåverkan har blivit så stark! 

Tur att man bor ute i landet såväl här i Michigan som "hemma" i Brån där man kan njuta av lugnet, solen och värmen medan man plockar ogräs i trädgården, som jag skall göra nu! Klockan är bara 10.30 här nu, så jag kommer tillbaks lite senare med en rapport över resten av dagen här i Riverside!

3 kommentarer

  1. Anders

    Appropå luftkonditionering så har jag lite svårt att förstå varför det är så kallt inomhus på många ställen i USA. Kommer man från en luftkonditionerad lokal och går ut i värmen så börjar man snabbt svettas och när man går inomhus igen så börjar man frysa. Skulle det inte vara bättre om skillnaden mellan inne och ute vore mindre? Dessutom så vi slita mindre på vårt stackars jordklot om vi förbrukade mindre energi.

  2. Monica

    Det är ju bra om ens restaurangsällskap vill titta på samma TV-program så man åtminstone kan sitta i samma del av lokalen 🙂

  3. Peggy Sjöström

    Svar till Anders (2011-05-11 18:04)
    Jag håller fullständigt med dig! För 25 år sedan semestrade min lilla familj (min före detta man och mina barn)i Florida och trots minst 40-grader utomhus frös jag jämt inne i restaurangerna och butikerna p.g.a. den förbaskade luftkonditioneringnen! Det var helt tokigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.