Amerikanska flaggor och kinesisk mat

Bilden visar en stor annons i gårdagens tidning som uppger de flesta av helgens "garage sales". Invånarna som skickar in annonsen i god tid får t.o.m. en prick på kartan (och en beskrivning av godset som är till salu) så att blivande kunder kan lätt hitta hem till dem! 

Idag inleds en av USA:s mest älskade storhelger som heter "Memorial Day weekend" (minnesdagen). Den officiella minnesdagen infaller egentligen på den sista måndagen av maj. Men många amerikaner tar ledig redan idag för att få långledigt fram till tisdag.

 Kalle och jag kommer att fira Memorial Day enligt vår årliga tradition. Först blir det en trevlig parad "downtown" i S:t Joseph som börjar kl. 12 som motsvarar kl. 18 i Sverige (tänk på oss under fredagsmyset).  Strax efter paraden hålls en mycket patriotisk ceremoni som äger rum i en stadspark. Man kan faktiskt bli tårögd trots den nästan löjligt överdrivna patriotismen.

Strax efter ceremonin skall vi gå en kort bit för att äta lunch på en liten kinarestaurang. När vi har ätit kommer vi att ströva omkring i den gulliga lilla staden ett tag innan vi kör iväg för att hitta några av dagens många "Garage Sales" (loppismarknader) som är en stor och väldigt vanlig del av den amerikanska kulturen. Sakerna som är till salu läggs vanligtvis ut på olika bord inne i familjens garage för att ge skydd mot vind och väder och därför heter försäljningen Garage Sale.

Jag förstod först hur underligt begreppet "garage sale" är för svenskar när jag för flera år sedan förslog till Kalle att vi skulle gå på några garage sales. Han tittade funderande på mig och frågade – "Men varför det? Vi har ju redan ett garage"!

2 kommentarer

  1. Stina Jansson

    Kul med ’äkta’ garage sales, har faktiskt aldrig varit på någon själv! Det blir mest att springa runt på olika ’mall’ när jag har varit i USA, vilket i och för sig också är ganska speciellt. Det går liksom inte att jämföra våra köpcentra och gallerior med ett riktigt amerikanskt ’mall’!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.