Svårt att låta bli

Blogginlägget som jag skrev tidigare idag började bli lite för långt så jag minskade rejält det. Men texten som jag raderade kan vara ändå så pass intressant för svenskar att jag inte kan låta bli att skriva lite mer om Memorial Day.

Memorial Day har sitt ursprung 1868 men döptes då till Decoration Day (prydnadsdagen). Ingreppet infördes av fältherre John A. Logan och syftet var att hedra soldaterna som dog under innebördskriget genom att dekorera deras gravstenar. Sedan dess har begreppet utvidgats för att också dekorera och hedra gravstenarna av avlidna släkter – troligen till den stora glädjen eller t.o.m. uppmuntran av butikerna som säljer blommor, patriotiska flaggor och mat. 


Memorial Day inleder också början av sommarsäsongen och därför vill många vara ute i naturen om vädret tillåter. Många amerikaner kör iväg på camping eller för att delta i återföreningar eller picnic-luncher med vänner eller familjen. Jag har därför inbjudit min och hans kompis hit till oss nu på söndag för att äta middag och därefter ta matgruppen hem med sig. Men han svarade bara ”kanske” – som var inte helt oväntat från en ungkarl som han!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.