Patriotiskt stöd

Jag bestämde mig för att stödja V.F.W. genom att skicka en gammaldags check som fortfarande är en mycket vanligt sätt att skicka pengar i USA.

En av de många egenskaperna som bidrar till USA:s unika kultur är onekligen dess patriotism och respekt för soldater – särskilt soldater som blev skadade eller dödade under krigstjänstgöring. Välgörenhetsorgan, The Veterans of Foreign War (V.F.W. = Veteraner av krig i främmande länder), jobbar outtröttligt för att stödja soldater och sina familjer på många olika sätt före, under och efter krigstjänstgöring.

Sedan V.F.W.:s början 1898 har organets röst varit avgörande för upprättandet av Veterans Administration som är en särskilt departement inom regeringen som ser till att soldaternas rättigheter och förmåner bevaras. V.F.W. var också avgörande för upprättandet av den nationella kyrkogården d.v.s. Arlington Cemetary i Washington D.C.

Listan över de olika sätten som V.F.W. stödjer soldaterna och deras familjer är alldeles för omfattande att skriva här i bloggen. Men i ett nötskal kan man säga att de 2,1 miljoner medlemmar i VFW och dess stödgrupper bidrar mer än 11 ​​miljoner timmar av frivillighet i samhället varje år!

Det här stödet kostar pengar förstås och eftersom själva V.F.W. inte får någon stödpenning av regeringen måste organet tigga pengar av privat personer och företag under sin årliga kampanj i maj. Jag fick ett telefon samtal häromdagen från en V.F.W.-medlem som bad mig om stödpenning och eftersom min unga son redan är veteran (två år sammanlagde tjänstgöringar i Irak) kunde jag inte avstå.

Som ett "tackpresent"för mitt stöd fick jag den här "car window sticker" (en slags etikett) för att visa världen (eller åtminstone andra bilister) att  jag bidrog stödpenning till VFW:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.